Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας: Έτοιμη η Ελλάδα για το αποφασιστικό βήμα προς την οριστική έξοδο από την κρίση

Για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τη ρύθμιση του χρέους γράφει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε εκτενές άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών – Σαββατοκύριακο» και βάζει τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η Ελλάδα έπειτα από οκτώ χρόνια μνημονιακής επιτροπείας είναι έτοιμη να κάνει το αποφασιστικό βήμα προς την οριστική έξοδο από την κρίση. Επίσης, σημειώνει ότι σήμερα είναι η πορεία της οικονομίας που δημιουργεί τόσο τις προϋποθέσεις για να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για την έξοδο από το μνημόνιο, όσο όμως και τις συνθήκες για την επόμενη ημέρα της χώρας μετά την πολυετή κρίση.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η ρύθμιση του χρέους συνιστά μία απολύτως κρίσιμη παράμετρο, ώστε η χώρα να διατηρήσει την αναπτυξιακή δυναμική που καταγράφει και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος της επιστροφής στις μέρες που ζήσαμε από το 2010.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το νέο πλαίσιο που θα διαμορφώσει η έξοδος από τα μνημόνια και άρα η διεύρυνση των βαθμών ελευθερίας ως προς την άσκηση πολιτικής, παράγει πλέον μία πολύ σημαντική επίπτωση στην εσωτερική πολιτική της χώρας: Καθιστά σαφέστερες τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ολόκληρο το άρθρο του πρωθυπουργού δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών – Σαββατοκύριακο» στο φύλλο που κυκλοφόρησε χθες Σάββατο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ