Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Για συμφωνία στο Σκοπιανό μιλά ο Κοτζιάς – Απομένουν μόνο τεχνικά και νομικά ζητήματα

Ραγδαίες φαίνεται ότι είναι οι εξελίξεις όπως διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων καθώς όπως ανακοίνωσε με δήλωσή του ο Νίκος Κοτζιάς το έργο των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων «τελείωσε».

Κατά τον κ. Κοτζιά η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σε επίπεδο ειδικών καθώς «τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του μετά την επίλυση των ζητημάτων αυτών τα κείμενα «θα δοθούν στους δύο πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία».

Η δήλωση του κ. Κοτζιά έχει ως εξής:

«Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών τελειώσαμε με ό,τι είχαμε αναλάβει από τους Πρωθυπουργούς των δύο κρατών. Σήμερα, και πιθανόν και αύριο, θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε επίπεδο ειδικών -τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Μόλις τελειώσουν και αυτοί και αφού θα έχουν διαλευκανθεί τα τεχνικά και νομικά ζητήματα, τα κείμενα που έχουν φτιαχτεί σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών θα δοθούν στους δύο πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ