Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οργή της Άγκυρας κατά της Ελλάδας

Οργή στην Τουρκία έχει προκαλέσει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να χορηγήσει άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στη χώρα μας με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα σε βάρος του Ταγίπ Ερντογάν. Με μπαράζ δημοσιευμάτων ο τουρκικός Τύπος επιτίθεται στην Ελλάδα κι αυτό γιατί ανοίγει ο δρόμος να χορηγηθεί άσυλο σε όλους και αυτό πρακτικά σημαίνει πως τους δίδονται ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να φύγουν από τη χώρα.

Η εφημερίδα Hurriyet, η οποία πρόσφατα πωλήθηκε σε επιχειρηματία-σύμμαχο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνει λόγο για «απόφαση σκάνδαλο από την Ελλάδα», ενώ η Sabah γράφει για «απόφαση-αστραπή για τους πραξικοπηματίες που αυτομόλησαν στην Ελλάδα» αναφέροντας, ουσιαστικά πως η ετυμηγορία του ΣτΕ αποτελεί πρόκριμα και για τους άλλους επτά.
«Η Ελλάδα χορηγεί δικαίωμα ασύλου στους Τούρκους πραξικοπηματίες», αναφέρει με τη σειρά του το πρακτορείο Anadolu, ενώ το NTV σχολιάζει: «Η Ελλάδα αποφάσισε να δώσει δικαίωμα ασύλου στους πραξικοπηματίες». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ