Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ηχηρά μηνύματα Τσίπρα εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή από ομόφυλα

Κριτική προς κάθε κατεύθυνση και εντός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ονομαστικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλάμβανε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή λίγη ώρα πριν την διενέργεια της ονομαστικής ψηφοφορίας για τη διάταξη για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο πρωθυπουργός απέδωσε σε μικροκομματικά συμφέροντα τις αντιδράσεις των βουλευτών και σε μια ύστατη προσπάθεια να μην δημιουργηθούν διαφοροποιήσεις στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη ψηφοφορία, διαμήνυσε ότι «η πολιτεία αλλά και οι βουλευτές είμαστε υποχρεωμένοι εκ τους Συντάγματος να αντιμετωπίζουμε τους συνανθρώπους μας ισότιμα».

Ήταν όμως οξύτατος και κατά του αρχηγού της ΝΔ καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «είναι βαθιά συντηρητικός και φλερτάρει επικίνδυνα με τον ακροδεξιό λαικισμό».

Ο Αλέξης Τσίπρας απέδωσε το θόρυβο που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για τη συγκεκριμένη διάταξη σε άγνοια αλλά και σε σκοπιμότητα.

«Κάποιοι λανθασμένα ταυτίζουν την αναδοχή με την υιοθεσία» υπογράμμισε τονίζοντας ειδικά για την αναδοχή ότι αποτελεί υπόδειγμα αλτρουισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς διότι μεγαλώνουν ένα παιδί χωρίς να έχουν δικαιώματα πάνω σ ΄αυτό.

Θέλοντας δε να παραθέσει τους λόγους για τους οποίους αυτή η μερίδα διατυπώνει ακραίες απόψεις για τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, εξήγησε ότι «μια μερίδα το κάνει επειδή αρέσκεται να αναπαράγει στερεότυπα και φοβικά σύνδρομα. Μια άλλη μερίδα γιατί αυτό που την τρέφει δεν είναι η αγάπη για τον συνάνθρωπο αλλά το μίσος για τον ξένο, τον αλλόθρησκο, τον διαφορετικό» είπε ο πρωθυπουργός και κάνοντας ένα βήμα παρακάτω μίλησε εμμέσως και για τα εθνικά θέματα και τις ακραίες φωνές που ακούγονται «Ακόμα και η υποτιθέμενη αγάπη προς την πατρίδα είναι ψεύτικη κα επιτηδευμένη, διότι η αγάπη για την πατρίδα δεν μπορείς να την στηρίζεις στο μίσος για την πατρίδα του άλλου» τόνισε.

«Οι αξίες του ορθού λόγου, της ισότητας και της προόδου πρέπει να είναι πάνω από στερεότυπα και φοβικά σύνδρομα» δήλωσε και απευθυνόμενος προς την ΝΔ σημείωσε ότι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύει για μια ακόμα φορά «ποιος είναι πραγματικά λαικιστής και υπολογίζει μόνο το πολιτικό κόστος και ποιος πραγματικά φιλελεύθερος όχι με την οικονομική διάσταση του όρου, αλλά με την κοινωνική».

thetoc.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ