Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το κλειδί που θα ξεκλειδώσει τις εκλογές και ο σχεδιασμός της ΝΔ

Μια δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, σχετικά με το τι ορίζει ως πρόωρη ημερομηνία εκλογών, αν και αρχικά προκάλεσε έκπληξη, με μια δεύτερη ανάγνωση αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου. «Οι όποιες εκλογές μετά το τέλος του προγράμματος, που λήγει τον Αύγουστο του 2018 δεν θα είναι πρόωρες», ανέφερε μιλώντας στο SBC και ερχόμενος φαινομενικά σε αντίθεση με την επίσημη κυβερνητική γραμμή για κάλπες το φθινόπωρο του 2019.

Μάλιστα, ο κ. Ξυδάκης χαρακτήρισε εύλογο το αίτημα της ΝΔ για εκλογές μετά τον Αύγουστο. Στην οδό Πειραιώς, βλέπουν μάλιστα μια προσπάθεια της κυβέρνησης να διεμβολίσει το Κίνημα Αλλαγής, έπειτα από τη διαφαινόμενη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για εκλογές πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αποδομήσουν τη συγκεκριμένη κίνηση, υποστηρίζοντας ότι «τέτοιες προτάσεις κινούνται στα όρια της φαιδρότητας».

Ωστόσο όπως σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, «τις εκλογές ή τις προκαλεί η κυβέρνηση ή χάνει την δεδηλωμένη». «Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του είναι σε αποδρομή και εκτιμώ ότι μέσα στο 2018, περί το φθινόπωρο θα έχουμε εκλογική αναμέτρηση» τόνιζε ο ίδιος. Στη ΝΔ ως κλειδί που θα ξεκλειδώσει την πόρτα προς της κάλπες θεωρούν τα μέτρα που έχουν ψηφίσει ήδη οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος έχει πει ότι τα ψηφισμένα μέτρα ισχύουν και θα συνεχίσουν να ισχύουν» υπενθυμίζουν από το γαλάζιο επιτελείο.

Στην οδό Πειραιώς γνωρίζουν ότι οι εισηγήσεις που φθάνουν στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές αυτό το φθινόπωρο πληθαίνουν, καθώς όπως λένε, το ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει τότε είναι ένα: πόσο θα περικόψει τελικά τις συντάξεις των πολιτών ο ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι βρίσκονται σε πλήρη αναστάτωση και αγωνιούν για τις νέες επώδυνες μειώσεις στις συντάξεις που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, δεν μπορούν τα κυβερνητικά στελέχη να προβαίνουν σε αμφίσημες δηλώσεις για τις επικείμενες περικοπές, χωρίς οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν τροποποιηθεί στο παραμικρό, πόσο μάλλον να έχουν ανακληθεί», αναφέρουν από τη ΝΔ.

Την ίδια ώρα η οδός Πειραιώς απαντά στα σενάρια που διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου για τον εκλογικό νόμο και το «σπάσιμο» της Β’ Αθηνών, με δύο λέξεις: «καμία συζήτηση. Από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη μιλούν για άλλο ένα εφεύρημα της κυβέρνησης που ξέρει ότι θα συντριβεί στις επερχόμενες κάλπες και αναζητά διάφορες μεθοδεύσεις νομίζοντας ότι θα λειτουργήσουν σαν σωσίβιο. Από την πλευρά τους, στη ΝΔ εγκαινιάζουν σήμερα μια νέα πρωτοβουλία για την καλύτερη ενημέρωση των μελών του Μητρώου Στελεχών για κομβικά ζητήματα επικαιρότητας, αλλά και για τη γενικότερη πορεία και στρατηγική του κόμματος.

Με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη και υπό την ευθύνη του Γραμματέα της Π.Ε., Λευτέρη Αυγενάκη, στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ενημερωτική σύσκεψη των στελεχών του Μητρώου, με τρεις βασικές θεματικές ενότητες: Η πρώτη αφορά στα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική, η δεύτερη στην επικαιρότητα και τη στρατηγική του Κόμματος και η τρίτη στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη που προτείνει η κυβέρνηση. Ανάλογες συσκέψεις προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα και με τα πρώην μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και στελέχη της ΝΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 134 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 134 Ο Σίμος, πιάνει την Αμαλία να μιλάει...