Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λεβέντης: Προτιμώ να πεθάνω από το να στηρίξω κυβέρνηση Μητσοτάκη -Ασχετος και αφελής ο Τσίπρας

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης, στην ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

«Προτιμώ να πεθάνω από το να στηρίξω το αίσχος κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ακόμη χειρότερος ο Μητσοτάκης από τον Τσίπρα. “Έξω και οι δύο” φωνάζει η Ελλάδα. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έφερε ούτε μια επένδυση και έκοψε συντάξεις σε εγκληματικό βαθμό. Πώς μπορείς να εμπιστευτείς αυτούς που πήγαν να κάνουν δύο φορές τους αντιμνημονιακούς και μετά ξεβρακώθηκε ο Σαμαράς; Με μπασκετμπολίστες και τραγουδιστές θα συγκροτήσει τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα ο κ. Μητσοτάκης;», είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.

«Ο Τσίπρας νόμιζε ότι ήμουν του χεριού του. Νόμιζε ότι μετά την απλή αναλογική θα κάνει και με εμένα νταλαβέρια. Ο Μητσοτάκης μου είπε ότι με συμφέρει να στραφώ κατά του Τσίπρα. Όταν είδαν ότι δεν λυγίζω έβαλαν το σχέδιο της αποστασίας. Οι προδοσίες δεν μειώνουν ένα κόμμα, αλλά το αυξάνουν στη συνείδηση της κοινωνίας. Τρεις με έχουν προδώσει. Έχω υποστεί το βαρύτερο πλήγμα ως άνθρωπος και πολιτικός. Ξεπούλησαν την Ένωση Κεντρώων», συνέχισε ο κ. Λεβέντης.

«Από τα μνημόνια οι ξένοι είπαν ότι θα βγούμε όταν ξεπληρώσουμε το χρέος και αυτό ήταν βαρύ. Ο Τσίπρας είπε ψέματα το 2015 και υπέγραψε βαρύτητα μέτρα. Έκανε κυβέρνηση με ένα ακροδεξιό κόμμα μόνο και μόνο για να παραμείνει κυβέρνηση. Ή είναι σοφός και πιστεύει ότι θα έρθει η σωτηρία εξ ουρανού ή είναι άσχετος και αφελής. Εγώ καταλήγω στο δεύτερο», τόνισε ακόμη.

Ο κ. Λεβέντης κατέθεσε πρόταση εξεύρεσης χρημάτων από επιχειρηματίες, ομογενείς και περικοπή συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, προκειμένου να αγοραστούν 30 F-35 και τρεις φρεγάτες για να στείλουμε «ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα ότι δεν πρέπει να τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας ακεραιότητα γιατί αν το κάνει θα συντριβεί».

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία του ΓΕΣ και ζήτησε να αντικατασταθεί.

Πηγή: | iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ