Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χάος στη χώρα βλέπει η ΝΔ, με τις διπλές κάλπες του Μαξίμου

«Ποτέ στην Μεταπολίτευση, δεν έχουν ταυτιστεί εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές», σημείωνε στο newpost.gr στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές διαρροές για διπλές κάλπες στις 13 Οκτωβρίου του 2019. Όπως εξηγούσε ο ίδιος, αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ, για να αποτραπεί η συνολική παραλυσία της χώρας. Ωστόσο στην οδό Πειραιώς εκτιμούν ότι ακριβώς το αντίθετο επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου: χάος παντού.

«Επί μήνες η χώρα θα παραλύσει τόσο σε κεντρικό, όσο και αυτοδιοικητικό επίπεδο» τονίζουν από τη ΝΔ, υπενθυμίζοντας το τι έλεγαν μέχρι χθες, οι ίδιοι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών ο καθ’ ύλην αρμόδιος, Πάνος Σκουρλέτης​, ο οποίος είχε δεσμευθεί δημόσια ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα συμπέσουν με τις ευρωεκλογές «για μην λειτουργήσουν παραμορφωτικά για την αυτοδιοίκηση».

Στο γαλάζιο επιτελείο εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας με τη «στρατηγική του χάους» θα επιδιώξει να αυξήσει το ποσοστό της αποχής, καθώς όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο μειώνεται η δυνατότητα αυτοδυναμίας της ΝΔ. Επιπλέον με την τακτική αυτή, όπως τονίζουν, θα επιχειρήσει, μην έχοντας κάποιο αφήγημα να παρουσιάσει, να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από το πραγματικό διακύβευμα των εθνικών εκλογών, που είναι «ποιος μπορεί να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος».

«Είναι πια προφανές ότι η κυβέρνηση τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία και γι’ αυτό προσπαθεί να καθυστερήσει όσες εκλογές περνούν από το χέρι της» λένε από την οδό Πειραιώς, με τον κ. Μητσοτάκη να επιμένει στο επόμενο διάστημα να ζητά «δημοκρατική προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν». Η φράση αυτή διατυπώθηκε και σε χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ, με τη λέξη «δημοκρατική» μπροστά από το «προσφυγή» να προκαλεί εντύπωση για το τι μπορεί να φοβούνται στο επιτελείο του.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει να κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς με χρονικό ορίζοντα για τις κάλπες το Σεπτέμβριο. Ήδη για αυτή την Παρασκευή έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή θα μεταβεί στην Καρδίτσα. Επίσκεψη σχεδιάζει για τα μέσα του Μαΐου και στην Κέρκυρα.

Οι συνεργάτες του πάντως εκτιμούν, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέρα με τη μέρα θα έρχεται σε όλο και πιο δύσκολη θέση. Ως τελευταίο παράδειγμα φέρουν από τη ΝΔ, την έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία δημοσιεύθηκε την ώρα που ο Γ.Γ. του Οργανισμού, Άνχελ Γκουρία, συναντούσε τον κ. Τσίπρα στην Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου μιλούσε για «απόδοση ευσήμων» προς τον πρωθυπουργό «γιατί βγάζει τη χώρα από το μνημόνιο».

Ο πήχης της ανάπτυξης για την Ελλάδα πέφτει στο 2%, ενώ κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου για την τελευταία θέση που βρίσκεται η χώρα σε ό,τι αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον. Παράλληλα στην έκθεση ζητούνται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό αλλά και στο φορολογικό σύστημα, με κατάργηση απαλλαγών/εξαιρέσεων. Σύμφωνα με τη ΝΔ, δεν είναι μόνο η πορεία της οικονομίας που φέρνει σε αδιέξοδο την κυβέρνηση, αλλά και τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά για τα στελέχη της, όπως η υπόθεση Τσακαλώτου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και προσωπικά τον πρωθυπουργό, σχετικά με τα δημοσιεύματα για μίζα που φέρεται να ζήτησε ο σύμβουλος του υπουργού, Αλέξης Πουλιάσης, ότι «μέχρι στιγμής σιωπούν για όλα αυτά, ενώ το υπουργείο Οικονομικών επικαλείται το γεγονός ότι η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 75 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 75 Η εξέλιξη της υπόθεσης του Ρήγα, βαραίνει πάρα πολύ το...