Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο δυστυχής κύριος πρόεδρος

Την ώρα και τη στιγμή θα βλαστημήσουν, από εδώ και πέρα, όσοι επεδίωξαν, εκλέχθηκαν ή και συμφώνησαν… να τιμηθούν με τον τίτλο του προέδρου.

Δυστυχέστερος όλων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, οι δοκιμασίες για τον οποίο μόνο μεταφυσικά… θα εξηγούνται.

Τα κάστανα, που του βάζει στην φωτιά ο άλλος πρόεδρος, του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα τα βγάλει με γυμνά χέρια…

Και δεν είναι μόνο τα εγχώρια. Είναι και τα εισαγόμενα… Αυτά που έρχονται με το τσουβάλι και για να δείξουν αν στην προηγούμενη εκλογή του προέδρου, κέρδισε (τελικά) ο Προκόπης Παυλόπουλος ή ο Σταύρος Δήμας, που έχασε.

Ο άλλος πρόεδρος τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας, οφείλει (ως ο μοναδικός της μεταπολίτευσης) να δείξει αν, εκτός από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι και πολιτικός. Έφτασε η ώρα της πραγματικής δοκιμασίας.

Από το 2015 μέχρι και τον Αύγουστο του 2018 δεν είχε να κάνει τίποτε απολύτως. Τη δουλειά του την έκαναν μόνο τα μνημόνια.

Ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας είχε και έχει (μέχρι και τον Αύγουστο) ένα και μόνο χρέος. Να εξασφαλίζει 153 “ναι σε όλα” με ένα νόμο και ένα άρθρο…

Αυτό που έκανε με χαρά και με τα ζήτω… όλων των δανειστών με πρώτους το ΔΝΤ και λοιπούς Αμερικανούς και Γερμανούς…

Μετά τον Αύγουστο όμως πρέπει να δουλέψει. Έστω και για ένα 3μηνο (αν κάνει εκλογές το Φθινόπωρο). Πρέπει να δείξει πως ξέρει να κουμαντάρει την κυβέρνηση (τον Τόσκα, τον Γαβρόγλου, τον Σπίρτζη, τον Παππά και άλλους…).

Έξω από το μνημόνιο είναι υποχρεωμένος να σώσει τους συνταξιούχους, το 1.000.000 άνεργους που δεν χωράνε πια στις καφετέριες, στα ξενοδοχεία και στους χώρους καθαριότητας, τους 500.000 Έλληνες μετανάστες με δουλειές για επαναπατρισμό.

Και τους 60.000 επιχειρηματίες, επαγγελματίες, ιδιώτες που έχουν μεταναστεύσει (έστω και με κωδικό για έδρα) στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία αλλά και τα Σκόπια. Οι άλλοι, του Λουξεμβούργου, είμαστε σύμφωνοι, δεν επιστρέφουν που να χτυπιόμαστε…

Τι θα τους πει; Ελάτε να εφαρμόσουμε το σχέδιο δίκαιης ανάπτυξης για τη δίκαιη Ελλάδα κάνοντας δουλειές με φούντες… και αποκλείοντας τις αλβανικές εισαγωγές…;

Αλλά και αν δείξει σημάδια ικανότητας και ως πολιτικός, ο Αλέξης Τσίπρας, με ποιους θα κάνει δίκαιη ανάπτυξη… χωρίς φούντες;

Οι κάπου 150.000 μικρομεσαίοι του έχουν μείνει (σε κακά και μαύρα χάλια) και μια 100σταριά μικρομέγαλοι…, για να συντηρηθούν, θέλουν να φύγουν τα capital controls, να ανοίξουν τα ταμεία οι Τράπεζες και να δοθούν δουλειές από το κράτος και τις κρατικές επενδύσεις. Αλλά αυτές είναι παγωμένες λόγω του 3,5% του πλεονάσματος…

Και πάμε στον τρίτο πρόεδρο, της Νέας Δημοκρατίας, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, που ως πρωθυπουργός (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) θα δοκιμασθεί σε περίοδο ίδια του 1990, που διαδέχθηκε το βρώμικο 89 με τον πασοκισμό σε όλο το μεγαλείο…

Και μακάρι να ήταν όλα ευνοϊκά. Και το κόμμα της Ν.Δ. συσπειρωμένο κοντά στον πρόεδρο Κυριάκο… όπως οι 153 του “ναι σε όλα…” του Αλέξη Τσίπρα.

Γιατί από το 2019 μπαίνει μπροστά η γενοκτονία… συνταξιούχων, και μισθωτών ενώ μοναδικό “παιχνίδι” στην οικονομία θα είναι τα “πέναλτι της αποκρατικοποίησης” με “τερματοφύλακες” τις ΔΕΗ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ (πρώτη- πρώτη). Και τα “ξυσίματα” στο κράτος.

Και έτσι έρχονται στο προσκήνιο οι πρόεδροι της ΓΕΝΟΠ, της ΑΔΕΔΥ, των ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, με μοναδικά στηρίγματα τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ.

Έργο τους… να ρίξουν τον πρόεδρο της τότε κυβέρνησης, πριν τις προεδρικές εκλογές, για να ηρεμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να τα βρουν οι (κατά δήλωσή τους) κεντροαριστεροί.

Άφησα για το τέλος τον νέο πρόεδρο του ΣΕΒ (αναλαμβάνει στο τέλος Μαΐου) και τους προέδρους Οργανώσεων και Επιμελητηρίων που θα συναντήσουν ό,τι και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα βγάλουν από την φωτιά την δική τους παρτίδα με τα κάστανα. Αυτή που τους ετοιμάζει ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας επιμένοντας πως τους έχει ήδη παραδώσει μέγα πρόγραμμα δίκαιης ανάπτυξης της Ελλάδας… Αλλά αυτοί, οι πρόεδροι και το ελληνικό κεφάλαιο, ήταν και είναι ανίκανοι να το εφαρμόσουν…

Του Γιώργου Κράλογλου 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ