Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βόμβα Τράγκα: Ο Κώστας Καραμανλής προθερμαίνεται… Η ιστορία χτυπάει ξανά την πόρτα του…

Ο Γιώργος Τράγκας επισημαίνει ότι φθάνει ξανά η ώρα του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος προθερμαίνεται…

Δείτε τι είπε ο γνωστός δημοσιογράφος:

Περνάμε στη χειρότερη και πλέον επικίνδυνη φάση του μνημονίου. Οι Ευρωπαίοι επιμένουν να κοπούν συντάξεις και αφορολόγητο. Ο Τσακαλώτος ομολογεί ότι θα υπάρχει αυξημένη επιτήρηση μετά το μνημόνιο. Τσακαλώτος και ΝΔ συμφωνούν ότι δεν λύνεται το πρόβλημα του χρέους. Και δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος, ούτε καμία πολιτική ή άλλη διευκόλυνση από μέρους των εταίρων.

Ο Ευκλείδης ευθυγραμμίζεται με την άποψη του ΔΝΤ και λέει ότι έχει δίκιο για τη μείωση των συντάξεων. Ο Τσίπρας μέσα στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα της Μυτιλήνης και ενώπιον χλιαρού και μικρού ακροατηρίου έριξε τους τόνους και όλες τις ευθύνες για φορολογία στους θεσμούς.

Η κυβέρνηση σήπεται. Η ΝΔ δείχνει ότι θα βαδίσει το ίδιο μονοπάτι. Δεν έχει να πει τίποτα στον ελληνικό λαό. Δεν έχει να δείξει τίποτα άλλο πλην της μνημονιακής πορείας και απλά περιμένει να πέσει ο Τσίπρας.

Το μόνο που ενδιαφέρει πλέον τον Αλέξη είναι να πάρει ένα γερό ποσοστό στις εκλογές και να είναι μέσα στον έλεγχο του πολιτικού παιχνιδιού. Ξέρει ότι αυτά που έρχονται θα φθείρουν ταχύτατα τον Μητσοτάκη και την Μητσοτακική ΝΔ.

Όσο και αν φανεί υπερβολικό αυτό που λέω, ο Καραμανλής προθερμαίνεται. Πραγματοποιεί τριήμερη εκδρομή – περιοδεία στη Θράκη, όπου θα φιλοξενηθεί στο σπίτι του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Όπως δείχνουν όλα τα πράγματα. Όπως δείχνουν όλες οι εξελίξεις. Η ιστορία θα χτυπήσει άλλη μια φορά την πόρτα του Κώστα Καραμανλή είτε για να ηγηθεί σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, είτε να αναλάβει κάποια στιγμή πρωτοβουλίες πραγματικές εθνικής ανασυγκρότησης. Να ευχηθούμε βέβαια αυτό να μη συμβεί μετά από εθνική τραγωδία.

Αν πάλι ο Κώστας Καραμανλής αρνηθεί το κάλεσμα της ιστορίας, τότε θα πρέπει να ξέρει ότι και η ιστορία θα τον διαγράψει πλήρως και θα τον αφήσει στη σκιά ενός συνταξιούχου περιπατητή στην περιοχή της Ραφήνας.

Ο πρωθυπουργός, κατά τη γνώμη μου, εγκαταλείπει σταδιακά την καταρρακτώδη ψευδολογία περί εκτοξεύσεων και απογειώσεων των δεικτών της οικονομίας, εγκαταλείπει όλες τις κορόνες και επιστρέφει στην πραγματικότητα. Βέβαια και χθες δεν απέφυγε να αναφερθεί σε χαμηλότερους τόνους στη σύγκρουση φωτός και σκότους, στην ηθική πορεία και στα ηθικά πρόσημα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εκτιμώ ότι προτίμησε ενώπιων των νησιωτών να πει κομμάτια της σκληρής πραγματικότητας και να πετάξει τις ευθύνες στους ξένους, χωρίς όμως να αναλάβει τις δικές του ευθύνες, της δουλικής εφαρμογής κατοχικού συμφώνου.

Γνωρίζοντας ότι η υπερφορολόγηση και τα υπερ- πλεονάσματα έχουν διευρύνει πλέον τη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, υπογράμμισε ότι η φορολογική πολιτική είναι έμπνευση των θεσμών. Δηλαδή επέστρεψε τα επιχειρήματα των ξένων που ρίχνουν την ευθύνη στους Έλληνες πολιτικούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ