Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κατσίκης: Ετεροφοβικοί προστάτες των ομοφυλόφιλων οι βουλευτές που ζητούν την παραπομπή μου

«Ετεροφοβικούς προστάτες των τρανσέξουαλ και των ομοφυλόφιλων» χαρακτήρισε ο Κώστας Κατσίκης τους 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αφορμή τις δηλώσεις του για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε πως δεν είναι ομοφοβικός και δεν παίρνει τίποτα πίσω από όσα είπε. «Εκφράζω τους ψηφοφόρους μου», σημείωσε και πρόσθεσε πως βιώνει τη δικτατορία του διαφορετικού.

Η επιστολή των βουλευτών έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

με αφορμή τις χθεσινές, απαράδεκτες, άκρως προσβλητικές, ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία -δηλώσεις που παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ρητορική μίσους- οι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάμε -κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας και με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων του Κανονισμού- την παραπομπή του κ. Κατσίκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Οι αιτούντες βουλευτές

Αναγνωστοπούλου Σία

Δρίτσας Θοδωρής

Δριτσέλη Παναγιώτα

Ιγγλέζη Κατερίνα

Καββαδία Αννέτα

Καραγιαννίδης Χρήστος

Κυρίτσης Γιώργος

Λάππας Σπύρος

Μαντάς Χρήστος

Μιχαηλίδης Ανδρέας

Μορφίδης Κώστας

Πάλλης Γιώργος

Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Παρασκευόπουλος Νίκος

Σταματάκη Ελένη

Ψυχογιός Γιώργος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ