Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οργή και «βαριές» κουβέντες από τον Νίκο Κοτζιά σε κυπριακό δικαστήριο!

Ο Νίκος Κοτζιάς κλήθηκε να καταθέσει στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για υπόθεση που αφορά διαφορά που προέκυψε μεταξύ της Μητρόπολης Κύκκου και Τηλλυρίας και της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με ένα οικόπεδο στην Έγκωμη, έναντι του Μετοχίου Κύκκου,, όπως διαβάζουμε στο paraskhnio.gr.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο είχε παραχωρηθεί το 1998 στην Ελληνική Δημοκρατία από τη Μονή Κύκκου υπό τύπο εμπιστεύματος, για να χτιστεί η Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο και η πρεσβευτική κατοικία. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε και όταν η Μονή πληροφορήθηκε ότι η Ελληνική Δημοκρατία έψαχνε τελικά αγοραστές για μεταπώληση, προχώρησε σε αγωγή.

Ωστόσο, το κλίμα κατά στο δικαστήριο είναι ιδιαίτερα εκρηκτικό.

«Είναι ντροπή για την Ελληνική και Κυπριακή Δημοκρατία να βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας» τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Τότε, ο δικηγόρος κ. Βελάρης του απάντησε: «Παρακαλώ να απαντάτε στις ερωτήσεις κύριε Κοτζιά και αφήστε τα σχόλια για μετά. Συμφωνείτε ότι δεν επιτρέπεται η εκποίηση, αφήστε τα λογύδρια».

«Δεν επιτρέπω χαρακτηρισμούς, να το πάρει πίσω. Απάντησα όπως απάντησα σε ένα δημοκρατικό δικαστήριο».

Και τότε ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Κοτζιάς προς Βελάρη: «Να είστε ευγενής».

Βελάρης: «Να με ανακαλέσετε αν δεν είμαι».

Κοτζιάς: «Tο έχω κάνει δύο φορές».

Κοτζιάς: «Θέλετε να παραμείνει το δικαστήριο σε μία νομική πλάνη επειδή εξυπηρετεί το επιχείρημα σας».

Κοτζιάς: «Να μιλάτε έτσι για μένα όχι για τον Πρωθυπουργό μου»

Ο κ. Βελάρης ρώτησε γιατί δεν εξουσιοδότησε ο κ. Τσίπρας τον κ. Κοτζιά για να διευθετηθεί το θέμα νομικά και ευαισθητοποιήθηκαν μόνο όταν λήφθηκε η απόφαση να ακυρωθεί η μεταβίβαση.

Η αναφορά εκνεύρισε τον κ. Κοτζιά ο οποίος ζήτησε από τον συνήγορο να μιλάει «με σεβασμό για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Να μιλάτε έτσι για μένα όχι για τον Πρωθυπουργό μου».

«Ούτε επί χούντας η Ελλάδα δεν διασύρθηκε με τέτοιο τρόπο!» είπε ο υπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ