Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΣτΕ: Έδωσε αμετάκλητα άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

“Ναι” στη χορήγηση ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, είπε σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Έτσι, και τυπικά θα αφεθεί ελεύθερος ο αξιωματικός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση μπορεί να αφορά στον έναν αλλά επηρεάζει την κρίση του δικαστηρίου για τους υπόλοιπους επτά όπου η διαδικασία εξέτασης ασύλου βρίσκεται σε διαφορετικά στάδια για τον καθένα.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε έτσι την προσφυγή του Δημοσίου, υιοθέτησε τα επιχειρήματα των δικηγόρων του αιτούνται, με την απόφασή του να είναι αμετάκλητη.

Έτσι, όταν δημοσιευτεί η απόφαση, οι ελληνικές αρχές υποχρεούνται πλέον να παράσχουν στον αξιωματικά τα αναγκαία έγγραφα για τη διαμονή του στη χώρα μας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα αφεθούν και οι υπόλοιποι επτά αξιωματικοί προσωρινά ελεύθεροι ανεξαρτήτως της κρίσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, γιατί θα παρέλθει το 18μηνο κράτησης τους, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν αφεθεί ελεύθεροι ακόμη δύο εκ των αξιωματικών, ενώ συνολικά εκτός δομών φύλαξης βρίσκονται ήδη τέσσερις.

Όλοι όσοι είναι εκτός φυλακών, φυλάσσονται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τις ελληνικές αρχές καθώς έχουν διατυπωθεί δημοσίως φόβοι ότι ενδεχομένως οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας θα προσπαθήσουν να τους απαγάγουν, όπως έκαναν με μέλη του δικτύου Γκιουλέν προ μηνών στο Κόσοβο.

Πηγή: newpost

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 50-51

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 50-51 Επεισόδιο 50 Ο Φίλιππος βρίσκει πανικόβλητο τον Άλκη, κάθως φαίνεται να έχει...