Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Άρση ασυλίας για Κακλαμάνη – Νικολόπουλο αποφάσισε η Βουλή

Την άρση της ασυλίας των Νικήτα Κακλαμάνη και Νίκου Νικολόπουλου και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη αποφάσισε η Βουλή.

Για τον κ. Κακλαμάνη η υπόθεση του οποίου αφορά σε υπόθεση του Δήμου Αθηναίων από το 2003, οι βουλευτές αποφάσισαν να αρθεί η ασυλία του με ψήφους 134 υπέρ, 7 κατά, ενώ 2 δήλωσαν παρών. Ο ίδιος πάντως νωρίτερα ζήτησε την άρση προκειμένου να λυθεί πρόβλημα που είχε προκύψει με 18 στελέχη του Δήμου, τα οποία λόγω του ότι δεν έκλεισε η υπόθεση δεν μπορούν να προαχθούν.

«Δεν μπορώ να μείνω πίσω από τη μη άρση της ασυλίας μου, η υπόθεση είναι στο Συμβούλιο Εφετών, που περιμένει να δει τι θα γίνει με εμένα. Πρέπει να τελειώσει αυτό το ζήτημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πάντως, η περίπτωση του κ. Νικολόπουλου είναι διαφορετική καθώς αφορά σε μήνυση για ρατσιστική δημοσίευση πρωτοσέλιδου εφημερίδας. Οι βουλευτές ήραν την ασυλία του κ. Νικολόπουλου, με ψήφους 127 υπέρ, 26 κατά (υπήρχαν και 4 παρών), καθώς φάνηκε να μην πείστηκαν από τα επιχειρήματα του ανεξάρτητου συναδέλφου τους.

«Κάποιοι επιδιώκουν την παύση του χριστιανισμού! Εγώ κρυπτοχριστιανός δεν μπορώ να γίνω στα γεράματα», είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Νικολόπουλος και πρόσθεσε: «Αρνούμαι να αρνηθώ τη θρησκεία μου, είναι τιμή να υπερασπίζομαι αυτές τις αρχές».

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ – Spoiler: Ο Ιπποκράτης ναρκώνει την Ειρήνη και την κρατάει κλεισμένη στο σπίτι

Ανατρεπτικές εξελίξεις στη συνέχεια της σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ  που βλέπουμε στο MEGA Το πιο σκληρό πρόσωπο θα δείξει στα προσεχή επεισόδια στο Ναυάγιο ο Ιπποκράτης, καθώς δίνει...