Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τζανακόπουλος: «Σε πανικό ο Μητσοτάκης και το σύστημα που τον στηρίζει»

Νέα επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας τονίζοντας ότι «έχει ξεμείνει από πολιτικά καύσιμα, βρίσκονται σε πανικό ο ίδιος και το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που τον υποστηρίζει».

Σε συνέντευξή του (RealFm) ο Δημήτρης Τζανακόπουλος συνέχισε τη σύγκρουση με το Βαγγέλη Μαρινάκη αναφέροντας ότι «η Νέα Δημοκρατία παρέα με ολιγάρχες, διωκόμενους επιχειρηματίες για εμπορία ναρκωτικών και μια σειρά από σκοτεινά οικονομικά και παραθεσμικά κέντρα προσπαθεί να οικοδομήσει ένα μαύρο πολιτικό μέτωπο με μοναδικό στόχο την παλινόρθωση ενός αποτυχημένου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος στην εξουσία».

Ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε αυτή τη στάση από την πλευρά της ΝΔ και από τη μεριά των οικονομικών κέντρων που την υποστηρίζουν, την προωθούν, αλλά και των εκδοτικών που έχουν αναλάβει εργολαβία συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης, είναι διότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεμείνει από πολιτικά καύσιμα, έχει ξεμείνει από πολιτικό λόγο, έχει ξεμείνει από αφήγημα διότι βλέπει πρώτον ότι ελληνική οικονομία πηγαίνει καλά, δεύτερο, η ανεργία έχουμε καταφέρει παρά το γεγονός ότι είναι ακόμα είναι απαράδεκτα υψηλή να μειωθεί κατά 8 μονάδες.

Σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για το σχέδιο της Ν.Δ. με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ο υπουργός σημείωσε ότι αρχηγός της δεξιάς παράταξης «κρούει ανοιχτές θύρες» λέγοντας το εξής:

«Η κυβέρνηση έχει ήδη νομοθετήσει και έχει εφαρμόσει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στο οποίο στον προϋπολογισμό του 2018 βρίσκεται στα 750.000.000 ευρώ και πρόκειται να αυξηθεί με βάση τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος».

Συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει σύγχυση στο μυαλό του. Μιλάει για πράγματα, τα οποία δεν γνωρίζει. Είναι δεδομένο ότι δεν γνωρίζει το κοινωνικό κράτος και το κράτος πρόνοιας, γιατί δεν είχε και ποτέ την ανάγκη να το χρησιμοποιήσει και νομίζω ότι γι αυτόν τον λόγο θα έπρεπε να τον συμβουλεύουν καλύτερα όσοι έχει δίπλα του.

«είναι μια κλασική αντίληψη μιας σκληρής υπερφιλελεύθερης δεξιάς που θέλει να επιβάλει τον νόμο της ζούγκλας σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Το να μιλάει ο κ. Μητσοτάκης για αντιμετώπιση της φτώχειας και ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους είναι σαν να βάλουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα».

«Όχι» σε Γεννηματά για εκλογές, «ναι» για συζήτηση στη Βουλή

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τα αιτήματα για πρόωρες κάλπες, λέγοντας ότι είναι εντελώς ανεύθυνο να πάμε τώρα σε εκλογές και απολύτως εντός των ορίων της εντολής της κυβέρνησης η διαπραγμάτευση για την έξοδο από το πρόγραμμα, ενώ χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την πρόταση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τους όρους της εξόδου και τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αίτημα της κ. Γεννηματά για πρόωρες εκλογές τώρα, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε: «Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ελληνικός λαός επέλεξε ποιος θα πρέπει να διαπραγματευτεί και την εφαρμογή της Συμφωνίας, αλλά, προφανώς, και την έξοδο από το πρόγραμμα.

»Έδωσε εντολή τετραετίας στην κυβέρνηση και αυτή την εντολή εμείς και την σεβόμαστε και την εκτελούμε. Είναι απολύτως εντός των ορίων της εντολής της κυβέρνησης η διαπραγμάτευση για την έξοδο από το πρόγραμμα και έχω την πεποίθηση ότι καμιά άλλη κυβέρνηση δεν θα είχε τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά αυτή την έξοδο, η οποία γίνεται με θετικότερους, με πολύ καλύτερους όρους από αυτούς που ήθελαν να προβλέπουν τόσο το Κίνημα Αλλαγής, όσο και η Νέα Δημοκρατία».

Υπενθύμισε ότι «η κ. Γεννηματά συμμετείχε σε μια κυβέρνηση, η οποία αυτό που παρουσίαζε σαν succes story τo 2014 ήταν η πιθανότητα η χώρα να εξέλθει με μία προληπτική γραμμή πίστωσης, την οποία προσπαθούσαν να περιγράψουν στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Η προληπτική αυτή γραμμή πίστωσης υπήρχε μόνο στη δική τους φαντασία, ούτε καν είχε συζητηθεί από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι από τον Ιούλιο του 2014 έλεγαν ότι το β΄ Πρόγραμμα έχει βγει αναντίστρεπτα εκτός πορείας.

Επομένως, είναι οι ίδιοι άνθρωποι αυτοί που κατηγορούν σήμερα την κυβέρνηση για το γεγονός ότι οδηγεί τη χώρα σε καθαρή έξοδο. Μπορείτε να δείτε την αντιφατικότητα των δηλώσεων της κ. Γεννηματά, αρκεί να ανατρέξετε λίγο πίσω στο παρελθόν και να δείτε τις πολιτικές δηλώσεις και τις πολιτικές υποσχέσεις που έδιναν όλοι όσοι συμμετείχαν στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου».

Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα ισχυροποιηθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 και εξήγησε το γιατί μεταξύ άλλων «διότι θα οδηγήσει τη χώρα εκτός μνημονιακού προγράμματος και θα περάσουμε σε μια νέα φάση, τη φάση της μεταμνημονιακής εποπτείας, που καμία σχέση δεν θα έχει με όσα έχουμε ζήσει αυτά τα 8 χρόνια με τις αλλεπάλληλες αξιολογήσεις από τις οποίες εξαρτώνται εκταμιεύσεις δόσεων».
efsyn.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 92 (VIDEO)

Δείτε τα επεισόδια του β κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 92 Η Αλεξάνδρα, αδύναμη και καταβεβλημένη, «συναντά» και μιλά στον...