Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Εσεις κάψατε την Αθήνα το 2008 – Καταδικάστε τον τραμπουκισμό»

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα περιστατικά βίας και ανομίας όπως η πρόσφατη επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

«Η βία είναι μία και είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σας καλώ να πράξετε το αυτονόητο, όχι μόνο να καταδικάσετε τη βία από όπου κι αν προέρχεται, αλλά να το αποδείξετε στην πράξη. Απελευθερώστε τα Εξάρχεια, απελευθερώστε τα κατειλημμένα κτήρια και δώστε τα στους πολίτες και τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες». Ο δήμαρχος Τήνου με οκτώ άτομα προσωπικό στο αστυνομικό τμήμα κατάφερε και συνέλαβε τον Ρουβίκωνα. Εσείς δεν θέλετε να το κάνετε, γιατί οι συγγένειες με τον χώρο είναι τέτοιες, που δεν σας το επιτρέπουν… Μωρό που μπουσουλάει, είπε ο κ. Τόσκας, ότι είναι ο Ρουβίκωνας, υποθέτουμε ότι η μαμά θα το βοηθήσει να περπατήσει με στοργή και προδέρμ».

Κορυφώνοντας την επίθεσή του είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα: «Εσείς κάψατε την Αθήνα, εσείς χαϊδεύατε τους αγανακτισμένους, εσείς προσθέσατε πάντα ένα αλλά, όταν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι δέχονταν επίθεση και δέρναν τους δικούς μας βουλευτές… Μη με κοιτάτε έτσι αμήχανα, έχετε τεράστια ευθύνη για τη βία και την ανομία».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη ΝΔ για το περιστατικό με τον κ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και το έκανε για να αποκρύψει την καθολική αποτυχία του στα σοβαρά ζητήματα της οικονομίας.

«Σας καλώ από αυτό το βήμα σήμερα κ. Τσίπρα να πράξετε επιτέλους κάτι αυτονόητο για όλους τους πολίτες. Καταδικάστε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Κυρίως όμως, δεσμευτείτε να το αποδείξετε στην πράξη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

«Σταματήστε επιτέλους να εξωραΐζετε τον τραμπουκισμό αποκαλώντας τον ακτιβισμό. Σταματήστε να διαχωρίσετε τη βία σε αυτή των ακροδεξιών και σε εκείνη του συγκεντρωμένου πλήθους πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ για να συνεχίσει σε υψηλούς τόνους: «Αν δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά να παραιτηθείτε. Αλλά δεν σας επιτρέπω να αφήσετε ξανά το παραμικρό υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει οποιαδήποτε σχέση με βία».

crashonline.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 128 (VIDEO)

Δείτε σε video το νέο επεισόδιο της σειράς Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 128 Ο Λοΐζος τρομοκρατημένος από την επίθεση εναντίον του αποφασίζει να ζήσει ελεύθερος αγκαλιάζοντας απόλυτα την...