Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πετρόπουλος: Περικοπές στις συντάξεις από 1η Ιανουαρίου

«Έχουμε μπροστά μας επτά μήνες για να αποφασιστεί τι θα γίνει με τις συντάξεις. Το πλεόνασμα στην κοινωνική ασφάλιση θα ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ και φέτος, οπότε θα έχουμε το δημοσιονομικό περιθώριο να προσεγγίσουμε ορισμένες πλευρές των συνεπειών με έναν καλύτερο τρόπο» τόνισε σε συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης Τάσος Πετρόπουλος και παραδέχτηκε πως «οι περικοπές από την 1ης Ιανουαρίου του 2019 θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ».

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2019 επεσήμανε πως «θα κατατεθεί τέλη Νοεμβρίου και θα ψηφιστεί εντός του Δεκέμβρη. Εκεί θα κριθεί, τι ακριβώς θα συμβεί».

«900.000 καταβαλλόμενες συντάξεις θα μειωθούν έως και 18% σε σύνολο 2,9 εκατ. συντάξεων, όπως προκύπτει από το πρώτο δείγμα επανυπολογισμού των συντάξεων» επεσήμανε ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό «η μείωση έως 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%». Διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν συντάξεις που θα μειωθούν έως και 200 ευρώ το μήνα.

«Το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30% των καταβαλλόμενων συντάξεων… Τον Οκτώβρη θα δούμε τις ακριβείς περικοπές στις συντάξεις» πρόσθεσε και δεσμεύτηκε ακόμα ότι έως τον Αύγουστο θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ