Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρεμιέρα για το Ευρωπαϊκό Νομικό Παρατηρητήριο για τις Νέες Τεχνολογίες: Εκδηλώσεις 1-2 Ιουνίου για Blockchain, Κρυπτονομίσματα, Τεχνητή νοημοσύνη κ.ά.

Πρεμιέρα με 2 εναρκτήριες εκδηλώσεις κάνει το Ευρωπαϊκό Νομικό Παρατηρητήριο για τις Νέες Τεχνολογίες  ή αλλιώς ELONtech  (European Law Observatory on New Technologies)

Το ELONtech συνιστά μια μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία επιστημόνων, ερευνητών και επαγγελματιών που αντιλήφθηκαν την ανάγκη για συστηματικότερη παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων και του σχετικού νομοθετικού πλαισίου που διαμορφώνεται από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Η σχέση Δικαίου και Τεχνολογίας, η νομοπαρασκευαστική διαδικασία της ΕΕ , η ηθική και η νομιμοποιητική βάση στην έρευνα, τα όρια στην καινοτομία και οι μεταβολές στην άσκηση της Δικαιοσύνης βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Παρατηρητηρίου.

Το ELONtech ξεκινάει το ταξίδι του με ένα διήμερο αφιερωμένο στα πιο κρίσιμα θέματα : DLT & Blockchain, Κρυπτονομίσματα, Τεχνητή νοημοσύνη,κλπ.

1 ) Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, 4-8μμ. | Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών (ΑΚΚΕΔ) – «Προμηθέας», Φειδίου 18.

Νομικό Σεμινάριο: «Τεχνολογίες Blockchain and Crowdfunding εισαγωγή, νομοθεσία, βέλτιστες πρακτικές» με τον διεθνούς φήμης νομικό Vikram Nagrani, μέλος της ομάδας που εισηγείται την νομοθεσία για τα ICOs & Blockchain για την κυβέρνηση του Γιβραλτάρ. Ο Vikram, είναι μέλος επί τιμή στο Συμβούλιο του ELONtech. Το σεμινάριο θα ανοίξουν η Μανταλένα Καϊλή & ο Αλέξανδρος Σπυρίδωνος (ELONtech) , ο Χάρης Καλογήρου, (Ebakus) και οι Γιώργος Μωραϊτάκης και Χρήστος Νεβσεχιρλίογλου (Nuntius). Γλώσσα σεμιναρίου η αγγλική, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής:

https://www.eventbrite.com/e/elontech-law-seminar-blockchain-and-crowdfunding-introduction-regulation-and-best-practices-with-tickets-46084528064

2 ) Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, 10.30 -3μμ. | Γραφείο Συνδέσμου στην Ελλάδα, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Αμαλίας 8, Αθήνα

Η Επίσημη Έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τις Νέες Τεχνολογίες-European Law Observatory on New Technologies από τα Ιδρυτικά Μέλη και τους Συμβούλους επι τιμή, παρουσία διαδικτυακά και εξ αποστάσεως απο χώρες εντός και εκτός ΕΕ των Συνεργατών και Συνδέσμων του ELONtech. Δήλωση συμμετοχής :

https://docs.google.com/forms/d/1TMiUD4nxUMr9EGRj2XflKJmsKas9_IMTMt-n_Pw4UDM/edit

Στρογγυλή Τράπεζα για τις διασπαστικές τεχνολογίες και τις θεσμικές εξελίξεις και την συμμετοχή των γυναικών στην τεχνολογική πρόοδο, με συντονίστρια την Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτή του S&D και Πρόεδρο της Επιτροπής ΕΚ για την Επιστήμη και τις Τεχνολογίες και προσκεκλημένους συνομιλητές εκπροσώπους του χώρου, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς.

Δειτε περισσότερα για το ELONteck στην ιστοσελίδα του  www.elontech.org 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 132 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 132 Η Γεωργία και ο Πάρης τακτοποιούν τις...