Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

H Tουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση του κράτους δικαίου

Σε έντονους τόνους ήρθε η απάντηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου το ποίο έχει Πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥπΕξ: «Η ρητορική που αντανακλάται στην χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου του Ελληνα πρωθυπουργού σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που προς το παρόν κρατούνται, επειδή παράνομα εισήλθαν στα σύνορά μας, αποδεικνύει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν ξεκινήσει όλο και περισσότερο να ρίχνουν το επίπεδο του διαλόγου με την Τουρκία. Τα σχόλια αυτά, που δεν είναι συμβατά με κυβερνητική υπευθυνότητα, προκαλούν μεγάλη ανησυχία».

Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προσθέτει πως «όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντά της, η Ελλάδα επικαλείται την αρχή του κράτους δικαίου. Σε αντίθετες περιπτώσεις, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να αγνοεί εντελώς αυτή την αρχή, μη εφαρμόζοντας ακόμη και τις αποφάσεις των διεθνών δικαστηρίων. Αυτό καταδεικνύει και η πρόσφατη ιστορία».

Υπενθυμίζεται ότι, στη χθεσινή τοποθέτησή της, η Αθήνα, απαντώντας στις αναφορές Ερντογάν περί σύνδεσης των «οκτώ» με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, είχε υπογραμμίσει ότι «η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της»

Νωρίτερα σήμερα μάλιστα ακολούθησε επίθεση του Πάνου Καμμένου κατά του Τούρκου προέδρου, με τον υπουργό Αμυνας να χαρακτηρίζει τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτών «προσχεδιασμένο» εκ μέρους της Αγκυρας επεισόδιο.

Πηγή: reader.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ