Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέο μπρα ντε φερ Καμμένου – Κουβέλη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Εκ νέου διαφοροποίηση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, σχετικά με το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, διατύπωσε ο αν. υπουργός κ. Κουβέλης.

«Στόχος μας και καθήκον μας η απελευθέρωση των δύο στελεχών του Στρατού Ξηράς» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος κάνοντας λόγο για όμηρους. Με τη διατύπωση αυτή ανέβασε και άλλο τον λεκτικό τουλάχιστον «πήχυ» από την Ικαρία, όπου παρακολούθησε άσκηση του τοπικού τάγματος Εθνοφυλακής, την ίδια ώρα που μερικά χιλιόμετρα πιο δυτικά, ο ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης εξακολουθούσε να κάνει λόγο για «συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Βεβαίως όλοι είναι σε θέση να αντιληφθούν τη διαφορά, όχι μόνο σε καθαρώς νομικό επίπεδο, μεταξύ «ομηρίας», «παρανόμου κρατήσεως» και τώρα «απελευθερώσεως» των δύο στελεχών του Στρατού, που κρατούνται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανουπόλεως

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τηρεί αυτές τις αποστάσεις από τις δηλώσεις του κ. Καμμένου. Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Κουβέλης είχε δηλώσει: «Υπερτροφικός λόγος οι αναφορές για ομηρία. Δεν υπηρετούν το σκοπό μας για τους δύο στρατιωτικούς».

Αξίζει να σημειωθεί πως τον όρο «ομηρεία» έχει χρησιμοποιήσει δύο φορές στο παρελθόν ο Πάνος Καμμένος.

Η πρώτη, ήταν λίγες μέρες μετά το περιστατικό με τον ανθυπολοχαγό Μητρετώδης και τον λοχία Κούκλατζη, όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος βρέθηκε στο Βουκουρέστι και απηύθυνε δραματική έκκληση για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς «ομήρους των Τούρκων» και ζήτησε δημοσίως την υποστήριξη του Ρουμάνου υπουργού Άμυνας για την αποφυλάκισή τους.

Μερικές μέρες αργότερα, ο κ. Καμμένος επανέλαβε τον ισχυρισμό περί «ομήρων» σχολιάζοντας τότε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για τη στάση που τήρησε. «Για πρώτη φορά συμβούλιο κορυφής της ΕΕ παίρνει τόσο ξεκάθαρη θέση για τουρκική προκλητικότητα και απαιτεί άμεση απελευθέρωση Ελλήνων Αξιωματικών ομήρων μετά από εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα», είχε γράψει στο Twitter.

Πηγή: parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ