Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δένδιας: «Ο λαός θα υποδείξει αν πρέπει να υπάρξει συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής»

Την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εκφράζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας ευχόμενος να επικρατήσει τελικά η σύνεση στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτηρίζει τη στάση της Τουρκίας απαράδεκτη και συνιστά «σοβαρότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» από την πλευρά της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο Νίκος Δένδιας υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «χρειάζεται, ως χώρα, να αποφασίσουμε τι Ένοπλες Δυνάμεις θέλουμε και ποιος είναι ο ρόλος μας στην ευρύτερη περιοχή».

Ο κ. Δένδιας κάνει λόγο για διγλωσσία μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και απαντώντας σε ερώτηση για την επίλυση του ζητήματος με την ΠΓΔΜ, υποστηρίζει ότι «είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα να συντηρεί και άλλα ανοικτά μέτωπα με τους γείτονές της εκτός αυτό με την Τουρκία», ωστόσο σημειώνει ότι «η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της συμφωνίας» και ξεκαθαρίζει ότι «εάν η συμφωνία είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα η ΝΔ δεν πρόκειται να την ψηφίσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ