Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χρωστούν μέχρι και οι… πρίγκιπες

Απλήρωτους λογαριασμούς φαίνεται πως έχει ο ιδιοκτήτης θαλαμηγού που φιλοξενείται στο λιμάνι του Βόλου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-thessalia.gr, ο ιδιοκτήτης, συγγενής του εμίρη, δεν έχει πληρώσει στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, τα τέλη για τον ελλιμενισμό του πολυτελούς σκάφους του, παρότι το ποσό θεωρητικά είναι μικρό για τα δεδομένα του.

Έτσι, ο ΟΛΒ αποφάσισε να υποβάλλει αίτημα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, προκειμένου να απαγορευτεί ο απόπλους της θαλαμηγού, σημαίας Σαουδικής Αραβίας λόγω οφειλών.

Η θαλαμηγός είναι 80 μέτρων και απασχολεί 35 άτομα πλήρωμα.Στη σχετική απόφαση περιλαμβάνεται έγγραφο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, έγγραφο του ΟΛΒ προς τον ναυτικό πράκτορα της θαλαμηγού καθώς κι έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας με το οποίο γίνεται δεκτή η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με την οποία η Λιμενική Αρχή δύναται να απαγορεύει τον απόπλου πλοίου, που βαρύνεται με τέλη και δικαιώματα, κατόπιν αιτιολογημένης αίτησης του οικείου φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα κ.

Η θαλαμηγός είναι 80 μέτρων και απασχολεί 35 άτομα πλήρωμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ