Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σκληρή απάντηση Βενιζέλου σε όσους διακινούν σενάρια μετακίνησής του στη ΝΔ

«Στρατηγική ήττα σημαίνει να μην μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συμπλέουσες με αυτόν δυνάμεις να καθορίσουν τις εξελίξεις για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης, για την οριστική ρύθμιση του εκλογικού νόμου και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», επισημαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Αναφορικά με τα σενάρια περί συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει: «Αυτοί που θέλουν να ανοίξουμε μια στοργική αγκαλιά “συναίνεσης” για τον ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνουν προφανώς στη συναινετική τους διάθεση και τα δίκτυα του βαθέος κράτους που έχει εγκαταστήσει η κυβέρνηση με πρώτο στόχο τον έλεγχο της δικαιοσύνης».

Μάλιστα διαχωρίζει τη θέση του από τα στελέχη της Κεντροαριστεράς που αναζητούν συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαία έκφραση τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, ενώ αναφέρει ότι «αντί να ενοχοποιείται η κυβέρνηση ενοχοποιείται το ισχύον Σύνταγμα».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί εσφαλμένη τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία με 180 ψήφους για έτσι «μετατρέπεται το Σύνταγμα σε καρυδότσουφλο της συγκυρίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, εκφράζει την καθαρή διαφωνία του με τη στρατηγική των ίσων αποστάσεων που τηρεί το Κίνημα Αλλαγής: “Δεν μπορείς να διεκδικείς καθοριστικό ρόλο και να προτείνεις αβέβαιες εξελίξεις” σημειώνει.

Τέλος, δείνει σκληρή απάντηση σε όσους διακινούν σενάρια μετακίνησής του στη ΝΔ, οι οποίοι είναι “μόνο ελάχιστοι γελοίοι τύποι που υπονόμευσαν το ΠΑΣΟΚ, την Ελιά και γενικότερα τη δημοκρατική παράταξη την περίοδο της εθνικής μάχης, διέσπασαν τον χώρο ή συνεργάστηκαν απροκάλυπτα με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”, τονίζει ο κ. Βενιζέλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ