Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ερχονται διώξεις για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ! Ποιοι χάνουν τον ύπνο τους

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς δόθηκε το πόρισμα της γεν. επιθεωρήτριας Δημ. Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου

Ρεπορτάζ
Κατερίνα Κανάκη

Ερχονται διώξεις για όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με το πόρισμα που έστειλε η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Οπως ενημέρωσε χθες την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία ο πρόεδρός της Αντώνης Μπαλωμενάκης, κλιμάκιο βουλευτών της Εξεταστικής επισκέφθηκε την κυρία Παπασπύρου, η οποία τους είπε ότι αναμένεται να ασκηθούν διώξεις, ενώ τους ανακοίνωσε ότι έχει ήδη αποστείλει στην Εισαγγελία Διαφθοράς το σχετικό πόρισμά της και πως θα στείλει και συμπληρωματικό μέχρι την Πέμπτη. Tο σύνολο μάλιστα του πορίσματος της γενικής επιθεωρήτριας θα έχει φτάσει στην Εξεταστική της Βουλής μέχρι τα μέσα Μαΐου. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εξεταστικής, η γενική επιθεωρήτρια διαπίστωσε πως ορισμένοι «εξαφάνισαν» πολλά επίσημα έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ, ακόμη και ηλεκτρονικά αρχεία.

Η επιθεωρήτρια μάλιστα μετέφερε στους βουλευτές ότι της εκφράστηκε και δυσαρέσκεια από άτομα που φέρεται ότι εμπλέκονται στο σκάνδαλο, με τον κ. Μπαλωμενάκη να λέει πως «στα γραφεία επιθεωρήσεως όποιος μπαίνει και βγαίνει παρακολουθείται, ενώ έχουμε και επισκέψεις εκφοβιστικού χαρακτήρα. Τα παραπάνω αποδεικνύουν αισθήματα ενοχής και προσπάθεια συγκάλυψης, είναι άκρως ανησυχητικά».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης κατέθεσε εκ νέου ο Παύλος Πολάκης, που επιτέθηκε στη Λίνα Νικολοπούλου – Στουρνάρα για τη μήνυση που κατάθεσε κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή αποφάσισαν να απεντάξουν από τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ το έργο της αντικαρκινικής εκστρατείας που είχε αναλάβει η εταιρία. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «επίδειξη απύθμενου θράσους από τη γυναίκα του αρχιτραπεζίτη της χώρας», υποστηρίζοντας ότι αντί της δωρεάν προβολής των διαφημιστικών σποτ το κόστος της καμπάνιας ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, η Ν.Δ. επικαλείται μήνυση που κατέθεσε το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά της Μαρίας Παπασπύρου για «συνειδητή προσπάθεια απόκρυψης καταγγελιών» για «κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος άνω των 8 δισ. ευρώ από τη σημερινή διοίκηση» και ζητάει απαντήσεις από την κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ