Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κίνημα Αλλαγής: Ποια ονόματα «παίζουν» για τη θέση του Γραμματέα

Πυρετός διεργασιών επικρατεί στο Κίνημα Αλλαγής εν όψει της παρθενικής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή του Θωμά, στην οποία αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρόσωπα – κλειδιά που θα αναλάβουν να τρέξουν τον νέο φορέα.

Η θέση του γραμματέα αλλά και του εκπροσώπου Τύπου περιλαμβάνεται στα κομμάτια του παζλ που καλούνται να συνθέσουν οι βασικοί πρωταγωνιστές του χώρου, καθώς θεωρούνται κομβικής σημασίας που αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη νέα εποχή του «Κινήματος Αλλαγής».

Να σημειωθεί και οι δύο θέσεις, του Γραμματέα και του εκπροσώπου Τύπου, θα πληρωθούν από πρόσωπα που θα προέρχονται από τη μεγαλύτερη συνιστώσα του Κινήματος Αλλαγής , το ΠΑΣΟΚ, και θα είναι απολύτου εμπιστοσύνης της Φώφης Γεννηματά.

Της Κεντρικής Επιτροπής θα προηγηθεί την Τετάρτη η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου των «6 (Παπανδρέου, Ανδρουλάκης, Καμίνης, Θεοχαρόπουλος και Στ. Θεοδωράκη), όπου στο επίκεντρο θα τεθούν οι προτάσεις επί των προσώπων, αλλά και συζήτηση για όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε είναι τα ονόματα που συζητούνται για τη θέση του Νο2 στη νέα πυραμίδα του νέου φορά, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από τη νέα γενιά της Παράταξης.

Του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος, ωστόσο, εμφανίζεται αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές είτε για το ελληνικό κοινοβούλιο είτε για την Ευρωβουλή. Να σημειωθεί πως με απόφαση του συνεδρίου έχει θεσπιστεί ασυμβίβαστο μεταξύ των αξιωμάτων του γραμματέα και του βουλευτή.

Αν τελικά επιλέξει να δώσει τη μάχη στις εθνικές εκλογές η ευρωεκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει την εκπροσώπηση του Κινήματος Αλλαγής.

Για την θέση συζητείται και το όνομα του πρώην βουλευτή και υπουργού Άγγελου Τόλκα, ο οποίος σπούδασε στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Δικαίου των Επιχειρήσεων και Εργασιακού Δικαίου στο Δ.Π.Θ. Δραστηριοποιήθηκε στον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ στην κατάρτιση του προγράμματος για την εκπαίδευση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, εσχάτως έχει πέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων, τρία πρόσωπα – έκπληξη, που δεν ανήκουν στην κατηγορία των επώνυμων στελεχών του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Η πρώτη περίπτωση αφορά τον 46χρονο Μηχανολόγο Μηχανικό, Ανδρέα Στοϊμενίδη από τη Θεσσαλονίκη. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος, ενώ στα φοιτητικά μου χρόνια διατέλεσε Γραμματέας της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης, μέλος της Διοίκησης της Φοιτητικής Ένωσης ΑΠΘ, της Συγκλήτου και εκπρόσωπος του συνόλου των φοιτητών του Α.Π.Θ στην Επιτροπή Ασύλου.

Η δεύτερη αφορά τον 39χρονο Απόστολο Πάνα, από τη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής. Ωστόσο, η επιλογή φαίνεται να προσκρούει στο ασυμβίβαστο που έχει θεσπιστεί στο καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής, αφού το εν λόγω στέλεχος επιθυμεί να δώσει την κρίσιμη μάχη των εθνικών εκλογών, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Ο Απόστολος Πάνας είναι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή. Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας στη Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής καθώς ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής. Το 2013 με μια ομάδα νέων ξεκίνησε την πρωτοβουλία πολιτών “ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΜΠΡΟΣΤΑ” οπού ανέλαβε επικεφαλής.

Όσον αφορά την τρίτη περίπτωση, το όνομα που ακούγεται έντονα είναι του 36χρονου, Μενέλαου Μποκέα από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Διετέλεσε γραμματέας της ΠΑΣΠ Ρεθύμνου(2003-2005) και σήμερα κατέχει τη θέση του Γραμματέα του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ. Είναι Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού σε ξενοδοχειακό όμιλο, ενώ σημειώνεται ότι έχει ενεργό συμμετοχή στο ΠΑΣΟΚ, έχοντας διατελέσει Γραμματέας της ΠΑΣΠ στο Ρέθυμνο.

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ