Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η επίθεση από τα αριστερά του Κ. Μητσοτάκη, οι ιδιωτικοποιήσεις «αλά ΣΥΡΙΖΑ» και τα τρία παραδείγματα

Το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, είναι σύμφωνα με τη ΝΔ, ενδεικτικό του τρόπου που λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Στο ονοματεπώνυμο γράφει Τσίπρας-Καμμένος. Στα χαρακτηριστικά, Ψέμα-Λαϊκισμός-Τυχοδιωκτισμός. Και στη φωτογραφία της, έχει τα δικά σας πρόσωπα, βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», τόνισε από το βήμα της Βουλής οΚυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας τι έλεγαν παλιότερα οι δύο νυν κυβερνητικοί εταίροι, όταν ξεσήκωναν τους πολίτες σε δημοψήφισμα.

Όπως υπενθύμιζαν από την οδό Πειραιώς, η πολιτική πιρουέτα των κυβερνητικών βουλευτών στη χθεσινή ψηφοφορία και πιο συγκεκριμένα εκείνων που εκλέγονται στις «ενεργειακές» περιφέρειες της Αρκαδίας, της Φλώρινας και της Κοζάνης, είναι συνήθης πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ, με κάποιους να εμφανίζονται σε κάθε μνημονιακό νομοσχέδιο ως αντιδρώντες και στη συνέχεια να ψηφίζουν «ναι σε όλα». Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως έλεγαν από τη ΝΔ, αυτό είναι το λιγότερο.

Η κυβέρνηση, επεσήμαινε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη στο newpost.gr, με τον συγκεκριμένο νόμο, εκποίησε με όρους επείγοντος τρεις λιγνιτικές μονάδες και μια άδεια της ΔΕΗ, υποσχόμενη στους υποψήφιους αγοραστές κέρδη και αδιαφορώντας όμως, για την καταστροφική ζημία που θα προκαλέσει στην Επιχείρηση και την υψηλή τιμή ρεύματος που θα κληθεί να επιβάλει, σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Με απλά λόγια, το Μέγαρο Μαξίμου χρεώνει την κοινωνία και ζημιώνει τη χώρα. Οδηγεί νομοτελειακά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σε αύξηση και ταυτόχρονα υπονομεύει το μέλλον της ΔΕΗ. Την οδηγεί ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία», σημείωναν χαρακτηριστικά από τη ΝΔ. Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως σχολίαζαν αρκετά κοινοβουλευτικά στελέχη, «βγήκε» από τα αριστερά στον κ. Τσίπρα, με την κριτική που άσκησε, αλλά και το πρόγραμμα της ΝΔ για την ενέργεια που παρουσίασε.

«Οι 23.000 εργαζόμενοι δεν πρέπει να νιώθουν ιδιαίτερα ασφαλείς, από την στιγμή που πλέον είναι φανερό ότι η ΔΕΗ οδηγείται σε απαξίωση», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας: «Εκποιείτε μονάδες της ΔΕΗ, τις πιο κερδοφόρες και ανταγωνιστικές, με χαμηλό κόστος. Τα δάνεια μένουν στην ΔΕΗ, με λιγότερο προσωπικό, το πλεονάζων άλλωστε μένει ΔΕΗ, κι αφού πρώτα έχετε καταδικάσει σε υπολειτουργία την μονάδα Μεγαλόπολης». Παράλληλα κάλεσε τον κ. Τσίπρα να μην προχωρήσει σε άλλες ιδιωτικοποιήσεις «α λα ΣΥΡΙΖΑ».

Από το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ μιλούν για ανικανότητα της κυβέρνησης που κοστίζει στους πολίτες, σε όλα τα θέματα, αναφέροντας για χθες μόνο, τρία ακόμη παραδείγματα:

1. Γαλλικές Φρεγάτες: όπως τόνιζαν από την οδό Πειραιώς, δυστυχώς είναι πολύ πιθανόν οι κ. Καμμένος και Κουβέλης όχι μόνον να μην έχουν την παραμικρή επικοινωνία μεταξύ τους, αλλά πιθανώς ούτε με τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του.

2. Συνεργάτης Τσακαλώτου: Είναι υποχρέωση του Υπουργού Οικονομικών, λένε, να δώσει άμεσα και δημοσίως απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν για τον στενό του συνεργάτη που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς.
3. Παραίτηση Κριμιζή: Ένας διακεκριμένος καθηγητής, υπενθυμίζουν από τη ΝΔ, κατήγγειλε έλλειψη διαφάνειας και αξιολόγησης, εγείροντας μάλιστα ερωτήματα για την ύπαρξη οικονομικών συμφερόντων στο πρόγραμμα των 11 μικροδορυφόρων.

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως, κατά τη συνάντηση που θα έχει σήμερα το απόγευμα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, πρόκειται να τονίσει ότι το κόμμα του δε δεσμεύεται από το αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο συζητά η κυβέρνηση με τους θεσμούς και να επιμείνει στην ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων, που θα έχουν «ελληνική» ιδιοκτησία και δε θα σχετίζονται αναγκαστικά με το τέλος του προγράμματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αναφερθεί και στα εθνικά θέματα, επικεντρώνοντας στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία και στο ονοματολογικό των Σκοπίων.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ