Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λυσσομανάνε, πλην ματαίως…

Του Θανάση Κ.
Πολύ τους «πόνεσε», πασχαλιάτικα, το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή»…
Τους ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ, βέβαια, και τα τσιράκια τους και τις στημένες εφημερίδες τους.
Γιατί τους «πόνεσε»;
Γιατί τους είπε όλα εκείνα που δεν θέλουν να ακούν.
Γιατί τους θύμισε όλα εκείνα που θέλουν να ξεχάσουν…
* Πρώτον, τους θύμισε πως τη λέξη «υπέρβαση» πρώτος εκείνος την έβαλε στο πολιτικό λεξιλόγιο, εδώ και μια 25ετία περίπου…
* Δεύτερον, τους θύμισε πως την πολιτική «σύγκλιση», πρώτος εκείνος την έκανε πράξη! Δεν την εξήγγειλε μόνο πριν 25 χρόνια. Την πραγματοποίησε κιόλας, πολύ πιο πρόσφατα…
Πράγματι, τη μεγάλη σύγκλιση, που σήμερα κάποιοι την «ψάχνουν» με το ΣΥΡΙΖΑ (κι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να παγιδέψει πάσης φύσεως «χρήσιμους ηλίθιους» να την κάνουν μαζί του), την έχει κάνει πρώτος ο Σαμαράς! Την περίοδο 2012-14…
Κι ήταν πραγματική σύγκλιση, όχι προσχηματική. Κι έφερε αποτελέσματα…
* Τρίτον, τους θύμισε πως, πριν κάνει τη σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, είχε κάνει τη σύγκρουση με το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ! Κι όλη η κριτική του στο πρώτο Μνημόνιο – αυτό που αποκαλούν «πολιτική των Ζαππείων» – δικαιώθηκε πλήρως μετά, από τους ίδιους τους δανειστές!
Σε όλα τα σημεία: και στους «λάθος πολλαπλασιαστές», και στο «λάθος μείγμα πολιτικής» και στην «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας». Σε όλα!
Κι ήταν αυτή η κριτική – η σύγκρουση που έκανε τότε ο Σαμαράς με το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, την περίοδο 2010-11 – που οδήγησε μετά στη μεγάλη σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, την περίοδο 2012-14.
Διότι οι δανειστές αποδέχθηκαν ότι το πρώτο Μνημόνιο δεν έβγαινε, και διαπραγματεύθηκαν, με το Σαμαρά πλέον, το επόμενο Πρόγραμμα που έβγαινε και έφερνε αποτελέσματα.
Συμπέρασμα: μόνο όποιος είναι ικανός για σύγκρουση είναι ικανός και για συναίνεση.
Εδώ έχουμε κάποιους – ελάχιστους βέβαια – «φωστήρες» που κατηγορούσαν το Σαμαρά όταν έκανε τη σύγκρουση με τον ΓΑΠ για το λάθος πρώτο Μνημόνιο, να είναι οι ίδιοι που τον κατηγόρησαν μετά όταν εφάρμοζε το σωστό δεύτερο Μνημόνιο!
Έχουμε τέτοιους «φωστήρες» που καταψήφιζαν επί Σαμαρά τα μέτρα του δεύτερου μνημονίου, το 2014, κι ύστερα ζητούσαν από τον… Τσίπρα να ψηφίσει τα – πολύ χειρότερα – μέτρα του τρίτου Μνημονίου, το 2015!
Ελάχιστοι ευτυχώς, αλλά γνωστοί σε όλους πια…
* Τέταρτον, τους υπενθύμισε, πως η σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου έγινε την περίοδο 2012-14, όχι μόνο για την μεγάλη μείωση του ελλείμματος και του χρέους, αλλά και για την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης, το κλείσιμο των συνόρων και την μείωση του αριθμού των λαθρομεταναστών. Καθώς και για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που βελτίωσαν θεαματικά (κατά 41 θέσεις!) την θέση της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας.
Δηλαδή η σύγκλιση έγινε τότε σε θέσεις που είναι και δεξιές-συντηρητικές (φύλαξη των συνόρων, νόμος και τάξη) και αληθινά φιλελεύθερες (μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και μείωση φόρων).
Δεν σύρθηκε τότε ο Σαμαράς σε ξεπερασμένες θέσεις της Κεντροαριστεράς. Εκείνος έφερε το ΠΑΣΟΚ στις θέσεις της φιλελεύθερης Κεντροδεξιάς!
Κι αυτό δεν το έχει καταφέρει κανείς ως τώρα. (Και δεν του το συγχωρούν, κάποιοι, βεβαίως…)
* Πέμπτον, τους είπε και κάτι ακόμα: ότι για να υπάρξει η σύγκλιση, στο εξής δεν χωράνε… «ισαποστάκηδες»! Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να απομονωθεί από τη συνείδηση της κοινωνίας. Όχι να παρακαλάμε εμείς να… συγκλίνουμε μαζί του!
Αλλά να εκπροσωπήσουμε όλους εκείνους, που δεν θέλουν ούτε να τον ακούν ούτε να τον βλέπουν. Όλους εκείνους που συνειδητοποιούν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η χειρότερη και πιο επικίνδυνη που πέρασε ποτέ από τον τόπο, στοίχισε στον Ελληνικό λαό περισσότερα απ’ οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν, και εκπροσωπεί όχι απλώς το «παλιό», αλλά «το χειρότερο από το παλιό».
Σύγκλιση, με άλλα λόγια δεν μπορεί να γίνει ΜΕ το ΣΥΡΙΖΑ.
Μπορεί να γίνει μόνο ΕΝΑΝΤΙΟΝ του ΣΥΡΙΖΑ, με απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ!
Κι έτσι όσοι – πολύ λίγοι ευτυχώς – λοξο-κοιτάνε προς τα εκεί, θα απομονωθούν κι αυτοί!
* Έκτον, τους είπε πως η νέα σύγκλιση μπορεί να γίνει μόνον αν ηττηθεί στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ! Όχι απλώς να χάσει τις εκλογές, πράγμα βέβαιο πλέον. Αλλά να τις χάσει χωρίς περιθώρια να επανέλθει μετά από λίγο.
Αυτό – δηλαδή η «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ – σημαίνει δύο πράγματα:
–Πρώτον να κερδίσει η ΝΔ την αυτοδυναμία, πράγμα για το οποίο πρόσφατα ο Σαμαράς δήλωσε ότι θα παλέψει με όλες τους τις δυνάμεις.
–Και δεύτερον, ότι ακόμα και όταν πάρει την αυτοδυναμία η ΝΔ (πράγμα στο οποίο βρίσκεται κοντά) χρειάζεται μια ευρύτερη συναίνεση για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται μετά. Κι αυτή τη συναίνεση μπορούμε να χτίσουμε από τώρα.
Γι’ αυτό η αναφορά στα δυόμιση χρόνια της διακυβέρνησης Σαμαρά είναι επίκαιρη σήμερα:
–Διότι τότε έγιναν φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις κι ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις ματαίωσε.
–Διότι τότε άρχισαν φορολογικές μειώσεις κι ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις αντέστρεψε σε «φοροκαταιγίδα».
–Διότι τότε άρχισε να αποκαθίσταται η δημόσια τάξη, να περιορίζονται τα «άβατα» και να κυνηγιούνται οι ακραίοι – κουκουλοφόροι και νεοναζί – κι ήλθε ο Τσίπρας και τους άφησε πάλι ασύδοτους.
Διότι όλα αυτά που σήμερα μοιάζουν ανυπόφορα, τότε είχαν αρχίσει να περιορίζονται και να εξαφανίζονται. Ενώ όλα αυτά που σήμερα μοιάζουν «αδύνατα», τότε είχαν αρχίσει να γίνονται…
Άρα, οι δυνάμεις που μπορούν να τα υλοποιήσουν υπάρχουν. Κι αυτές οι δυνάμεις, αυτές οι συμμαχίες πρέπει να ενεργοποιηθούν ξανά.
Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την «πυρίτιδα» από την αρχή. Αρκεί να επαναφέρουμε όσα είχαμε ήδη κατακτήσει και να τα πάμε πολύ πιο πέρα…
Αφού νικηθεί στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ…
* Τους προκάλεσε μεγάλη ταραχή και αυτό που αποκάλυψε: Πως η βάση για τη μεγάλη υπέρβαση και τη μεγάλη σύγκλιση υπάρχει ήδη:
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο άρθρο του:
–Χωρίς εθνικά προτάγματα δεν υπάρχει φιλελευθερισμός! Δεν υπάρχει έννοια «Ελευθερίας», χωρίς αγάπη για την Πατρίδα. Ούτε μπορείς να απελευθερώσεις το δυναμισμό που κρύβει η χώρα μέσα της, αν δεν τη σέβεσαι και δεν την πιστεύεις…
–Χωρίς φιλελεύθερες ιδέες δεν υπάρχει πατριωτισμός.
–Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει δημοκρατία.
–Χωρίς μείωση φόρων δεν υπάρχει πλέον ανάπτυξη
–Και χωρίς τολμηρές μεταρρυθμίσεις, η χώρα δεν έχει μέλλον…
Η υπέρβαση που χρειαζόμαστε είναι μεταρρυθμιστική, πατριωτική, δημοκρατική και αξιακή.
Αυτές οι τέσσερις τελευταίες λέξεις: «μεταρρυθμιστική, πατριωτική, δημοκρατική και αξιακή», πραγματικά τους «έτσουξαν» πολύ:
–Μίλησε για υπέρβαση μεταρρυθμιστική, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνει τις μεταρρυθμίσεις που παρέλαβε, ύστερα κάνει άλλες «μεταρρυθμίσεις» που τους τις …ακυρώνει το ΣτΕ, και τέλος ψηφίζει μεταρρυθμίσεις και δεν τις υλοποιεί!
–Μίλησε για υπέρβαση πατριωτική, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τα πάντα, χωρίς να παίρνει τίποτε.
–Μίλησε για υπέρβαση δημοκρατική, που σήμερα σημαίνει φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις μείωση κρατισμού και μείωση φόρων.
–Μίλησε για υπέρβαση αξιακή, που σήμερα σημαίνει να απενοχοποιήσουμε έννοιες όπως η Πατρίδα, η ανταγωνιστικότητα, η επιχειρηματικότητα, η εθνική ταυτότητα, η ασφάλεια και η ανάπτυξη.
Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα γκρεμίζει και τα χαντακώνει…
ΣΥΡΙΖΑίκη φυλλάδα κατηγόρησε το Σαμαρά σήμερα ότι «με ακροδεξιό παραλήρημα προσπαθεί να προσελκύσει το… Βενιζέλο»!
Τι λέτε, παιδιά; Ζαλιστήκατε; Μπερδευτήκατε μόνοι σας;
–Ο «ακροδεξιός» Σαμαράς, έκανε σταθερή συμμαχία με το Βενιζέλο! Ενώ ο «αριστερός» Τσίπρας έκανε συμμαχία με τον… Καμένο! Που εμφανίζεται ως «ακροδεξιός», αλλά στην πραγματικότητα είναι «καντηλανάφτης» της Πρώτης Φοράς Αριστερά…
–Ο “ακροδεξιός” Σαμαράς, κυνήγησε τη ΧΑ…
Ενώ ο «αριστερός» Τσίπρας χαϊδολογούσε την ΧΑ και ψήφιζε μαζί της!
Τι λέτε παιδιά;
Τελικά όποιος είναι εναντίον σας είναι… «ακροδεξιός», έτσι;
Και ο Σαμαράς, και ο Μητσοτάκης και ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος!
Μόνον ο Καμένος είναι… «κεντρώος», έτσι;
Να το προσέξετε αυτό! Μοιάζει ανησυχητικό…
Εκείνο που τελικά σας ενόχλησε με το άρθρο του Σαμαρά, είναι πως ουσιαστικά ενώνει και θωρακίζει όλη την δημοκρατική αντιπολίτευση εναντίον σας.
Ζητάει την απομόνωσή σας – και αυτό έχει συντελεστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Δεν σας αφήνει άλλο σύμμαχο, παρά μόνο τον Καμένο που έχει εξαφανιστεί δημοσκοπικά.
Και σας ενοχλεί ακόμα περισσότερο, γιατί η μεγάλη σύγκλιση την οποία επικαλείται ο Σαμαράς, έχει δικαιωθεί δύο φορές ως τώρα:
–Μία στην περίοδο της διακυβέρνησής του το 2010-12, όταν έφερε αποτελέσματα.
–Και μία στην περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τα δικά σας αποτελέσματα υπήρξαν δραματικά για τη χώρα.
Και σήμερα δεν υπάρχει σύγκριση…
Συνεπώς, η μεγάλη σύγκλιση μπορεί να γίνει σήμερα, μόνον εναντίον σας.
Αυτό πράγματι ευνοεί τη ΝΔ και την αυτοδυναμία της. Αυτό πράγματι το καταλαβαίνουν οι περισσότεροι από τα υπόλοιπα δημοκρατικά κόμματα. Αυτό πράγματι, απομονώνει το ΣΥΡΙΖΑ και δεν του αφήνει περιθώρια να βρει «χρήσιμους ηλίθιους» να συμμαχήσει μαζί τους.
Δικαίως λοιπόν, λυσσάνε εναντίον του Σαμαρά.
Δικαίως μεν, ματαίως δε…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ