Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ζάεφ: Δεν βλέπω να υπάρχουν προϋποθέσεις για συνάντηση με τον Τσίπρα

Δεν φαίνεται πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνάντηση κορυφής με τον Αλέξη Τσίπρα για το Μακεδονικό, δήλωσε ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.
Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός τόνισε οι επαφές σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών την προηγούμενη εβδομάδα στην Αχρίδα δεν απέφεραν ιδιαίτερη πρόοδο και συνεπώς δεν υπάρχει βάση για αναβάθμιση των συζητήσεων σε επίπεδο πρωθυπουργών.

Σημείωσε πως κατά πάσα πιθανότητα θα συναντηθεί το επόμενο διάστημα με τον υπουργό Εξωτερικών Ντιμιτρόφ, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τον πρόεδρο της χώρας ώστε να γίνει ενημέρωση για την πορεία των διαβουλεύσεων.

Ο κ. Ζάεφ αναφέρθηκε και στις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του ότι δεν δέχεται ονομασία erga omnes, δηλαδή τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, και επακόλουθη τροποποίηση του Συντάγματος, σημείωνοντας πως οι διαφορές ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια είναι χρόνιες και υπήρχαν από την αρχή της διαπραγμάτευσης. Προσέθεσε δε πως οι δύο πλευρές πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ