Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο Φαρ Ουέστ, με… πίσσα και πούπουλα!

Του Θανάση Κ.
–Όταν, πριν λίγες μέρες, ένας 88χρονος συνταξιούχος πυροβόλησε εναντίον κακοποιών που μπήκαν βράδυ σπίτι του να τον ληστέψουν, ο κ. Τόσκας ξέσπασε λάβρος εναντίον του, φωνάζοντας προς πάσα κατεύθυνση:
–Δεν είμαστε «άγρια δύση» (Far West)…
Έτσι ο 88χρονος που αμύνθηκε και σώθηκε, παραπέμφθηκε αμέσως για …κακούργημα! Ενώ ο τραυματισμένος ληστής και ο συνεργός του αφέθηκαν ελεύθεροι (αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες)…
–Όταν λίγες μέρες αργότερα, δύο άλλοι κακοποιοί μπήκαν σε ένα σπίτι βραδιάτικα, τρόμαξαν όλη την οικογένεια, ενεπλάκησαν με τον νοικοκύρη, τον τραυμάτισαν βαρύτατα και διέφυγαν ανενόχλητοι, ο αρειμάνιος κ. Τόσκας βρήκε την ώρα να το παίξει «θυμόσοφος»:
–Δεν είμαστε αγγελικά πλασμένος κόσμος, είπε!
Συμπέρασμα: Τι να κάνουμε; Συμβαίνουν αυτά…
Δεν το είπε στην περίπτωση που ο νοικοκύρης τραυμάτισε ελαφρά τον κλέφτη…
Όχι! Το είπε όταν οι ληστές τραυμάτισαν πολύ σοβαρά τον νοικοκύρη!
Η Αυτοάμυνα μέσα στο ίδιο το σπίτι σου, είναι κακούργημα! Που δεν θα το επιτρέψουμε λέει, γιατί δεν είμαστε «Φαρ Ουέστ»!
Αλλά το να σε σκοτώσουν ή να σε σακατεύουν ληστές μπροστά στα μάτια της οικογένειάς σου, είναι… λυπηρόν μεν, αλλά τι να κάνουμε;
Συμβαίνουν αυτά σε ένα κόσμο που δεν είναι «αγγελικά πλασμένος»!
Ε λοιπόν, ας μετονομάσουν το μαγαζάκι τους σε…
«Υπουργείο Προστασίας ληστών και κουκουλοφόρων»!
Μια φορά, τους πολίτες δεν τους προστατεύουν! Πολύ περισσότερο, δεν είναι Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως (όπως έπρεπε να το λέμε).
Και βγαίνουν διάφοροι ταλαίπωροι αστυνομικοί, εκπρόσωποι του θλιβερού κ. Τόσκα και της κυβέρνησής του, να λένε δημόσια πως: «όλες οι αστυνομίες του κόσμου» συνιστούν στους πολίτες, σε περίπτωση που μπαίνουν διαρρήκτες μέσα στο σπίτι τους, να ΜΗΝ αντιστέκονται, και να σώζουν κατά προτεραιότητα τη ζωή τους.
Δεν λένε ακριβώς την αλήθεια!
–Πρώτον, γιατί αυτό το συνιστούν κάποιες αστυνομίες διεθνώς, όχι «όλες». Ούτε καν οι περισσότερες (πια)…
–Δεύτερον, κι αυτοί που το λένε, το λένε ιδιωτικά, ποτέ δημόσια! Διότι όταν το λέει η αστυνομία δημόσια, στέλνει «μήνυμα» στους ληστές να μπαίνουν άφοβα στα σπίτια των ανθρώπων, αφού και η ίδια η Πολιτεία τους συνιστά να ΜΗΝ αντιστέκονται!
Και γι’ αυτό η «παραίνεση» – κάντε πως κοιμάστε – έχει κατηγορηθεί παντού και έχει αποσυρθεί από το δημόσιο λόγο των αστυνομικών αρχών…
–Τρίτον, διότι δεν μας λένε τι ακριβώς να κάνουμε όταν μπαίνουν ληστές, όχι απλώς για να πάρουν ό,τι βρουν και να φύγουν, αλλά για να πιάσουν όμηρους και να τους βασανίσουν ώστε να αποκαλύψουν που κρύβουν την περιουσία τους.
Ή για να βιάσουν…
Τότε τι κάνουμε, βρε ανόητοι, που φοράτε και στολή;
Χαλαρώνουμε και αφήνουμε την κόρη μας να το… απολαύσει.
Κι εμείς, επίσης χαλαρά ακούμε τι γίνεται στο διπλανό δωμάτιο και περιμένουμε ήσυχα-ήσυχα να τελειώσουν και να φύγουν;
Πόσο μα-λα-κες μπορεί να είστε, πια;
Στο σπίτι του ανθρώπου που πυροβόλησαν στην Κηφισιά προχθές, μπήκαν με πρόθεση να πιάσουν όμηρους – το ξέρετε;
Θα έπρεπε να μην αντισταθεί;
Να κάτσει να τον βασανίσουν κι αυτόν και τη γυναίκα του και το παιδί του;
Πόσο μα-λα-κες μπορεί να είστε; αναρωτιέμαι ξανά…
Κι απάντηση δεν βρίσκω…
Εσείς που τα λέτε αυτά, αν έμπαιναν στο σπίτι σας με σκοπό, όχι απλώς να κλέψουν, αλλά να βασανίσουν (όπως έχουν κάνει τόσες φορές) ή και να βιάσουν (όπως επίσης έχει συμβεί), τι ακριβώς θα κάνατε;
Θα τους αφήνατε ανενόχλητους;
Αλήθεια, πόσο μα-λα-κες είστε;
Κι ακόμα αφού μάθατε τι γίνεται έξω, μη λέτε μόνο το μισό, να το πείτε όλο: Κάποιες διεφθαρμένες μητροπολιτικές αστυνομίες στο εξωτερικό, συμβουλεύουν να αγοράσει ο κόσμος «ιδιωτική προστασία». Και συνεργάζονται με τις τοπικές μαφίες που «πουλάνε προστασία». Θα το «εισηγηθείτε» κι αυτό εδώ;
–Τέλος, στις άλλες χώρες που επικαλούνται, ισχύει απολύτως ο νόμος της Αυτοάμυνας! Αν τους χτυπήσεις την ώρα που μπήκαν σπίτι σου νυχτιάτικα και σε ληστεύουν, «πέφτεις στα μαλακά». Δεν σε πάνε για κακούργημα!
Στις άλλες χώρες ο νόμος προστατεύει το νοικοκύρη. Εδώ προστατεύει τον εγκληματία!
Και με τέτοιους ανεκδιήγητους υπουργούς όπως ο Τόσκας, στέλνουμε το μήνυμα στους ληστές:
–Εντάξει μπουκάρετε ελεύθερα όπου θέλετε. Τους έχουμε προειδοποιήσει να μην αντιδρούν. Αν αντιδράσουν, θα τους πάμε για κακούργημα. Κι αν τους καθαρίσετε, καλά να πάθουν!
Αυτό το μήνυμα στέλνει…
Και τώρα βλέπετε τι σημαίνουν μικρές «ανεπαίσθητες» αλλαγές που κάνουν τελικά – και σωρευτικά – τη μεγάλη διαφορά.
–Στην αρχή πέρασαν, αντί για την έννοια της Νομιμότητας, το…«ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή»!
Το οποίο έτσι γενικά είναι σωστό μεν, αλλά ερμηνεύθηκε ως ανθρώπινο δικαίωμα του εγκληματία μάλλον, παρά του φιλόνομου πολίτη.
Γιατί στον απλό πολίτη (που απειλείται), απαγορεύθηκε η αυτοάμυνα, δηλαδή απαγορεύθηκε να αντιδρά, εν ονόματι του «ανθρώπινου δικαιώματος» (του εγκληματία)!
–Δεν το είπαν ακριβώς έτσι: Αλλά η διατύπωση στον Ποινικό Κώδικα, ουσιαστικά επιτρέπει στους δικαστές να ερμηνεύσουν εντελώς περιοριστικά το δικαίωμα στην Αυτοάμυνα.
–Και τελικώς το είπαν και ρητά – τώρα: Αν μπουν στο σπίτι σας «κάντε τον ψόφιο κοριό». Διότι αν εμπλακείτε μαζί τους και τη γλιτώσετε από τους ληστές, θα σας πάμε φυλακή για κακούργημα. Αν πάλι δεν γλιτώσετε… να ζήσουμε να σας θυμόμαστε, και θα τη γλιτώσουν οι εγκληματίες!
–Τελικά μετέτρεψαν και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη», λέει.
Άλλη μια ανεπαίσθητη «σημειολογική» αλλαγή που ελάχιστοι την κατάλαβαν…
Όμως η «Δημόσια Τάξη» είναι υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.
Δεν είναι απλώς «προστασία των πολιτών». Είναι κάτι παραπάνω…
Είναι πολύ παραπάνω: Είναι η προστασία της ίδιας της Νομιμότητας, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρχει κοινωνία.
Ολόκληρης της νομιμότητας, αδιακρίτως!
–Για παράδειγμα, όταν κάποιος βανδαλίζει το σπίτι σας, ή κάνεις «ακτιβισμούς» στο γραφείο σας, στο τόπο που δουλεύετε, ή στο μετρό ή στα λεωφορεία, «προστασία του Πολίτη» σημαίνει «να μην πάθουν τίποτε οι περίοικοι ή οι περαστικοί». Όχι να συλληφθούν οι δράστες!
–Αντίθετα, «Δημόσια Τάξη» σημαίνει, όχι απλώς να προστατευθούν οι περαστικοί, αλλά να κυνηγηθούν, να συλληφθούν και να παραπεμφθούν οι δράστες. Και να τιμωρηθούν, για να μην το ξανακάνουν.
Δημόσια τάξη σημαίνει πλήρης προστασία της Νομιμότητας!
–«Προστασία του πολίτη» σημαίνει: ας τους «Ρουβίκωνες» να κάνουν ό,τι θέλουν, φτάνει να μην πάθει τίποτε κάποιος περαστικός.
–Αν όμως, υπήρχε υπουργείο Δημοσίας Τάξεως θα συνελάμβανε και θα παρέπεμπε τους κουκουλοφόρους όταν εισέβαλαν στη Βουλή, ή στο Πεντάγωνο, ή σε ξένες πρεσβείες.
–Επειδή ΔΕΝ έχουμε υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αλλά «Προστασίας του Πολίτη», τους εισβολείς τους «ηρεμούμε», τους παρακαλούμε να διαλυθούν ησύχως και – ενίοτε – τους πηγαίνουμε… σπίτια τους με περιπολικά! Μη ξοδεύονται «τα παιδιά» για ταξί…
Η κατάργηση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και η αντικατάσταση του από το υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη», σημαίνει τέσσερα πράγματα:
–Πρώτον, ότι η Δημόσια Τάξη ως κοινωνικό αγαθό έμεινε ανυπεράσπιστη.
–Δεύτερον, ότι κάθε αδίκημα που προβλέπεται ο κολασμός του από τον Ποινικό Κώδικα μένει ατιμώρητο, αν δεν κινδυνεύει άμεσα η ζωή ενός περαστικού. (Τι σημαίνει «κινδυνεύει άμεσα», άγνωστον και δυσανάγνωστον…)
–Τρίτον, ότι αν ένας πολίτης προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή την περιουσία του, δεδομένου ότι στις περισσότερες φορές η αστυνομία δεν παρεμβαίνει – θεωρείται ότι «αυτοδικεί» και βρίσκει το μπελά του.
–Τέταρτον, ότι τα δικαιώματα των εγκληματιών τελικά είναι πιο σημαντικά από τα αντίστοιχα δικαιώματα των νοικοκυρέων.
Αυτά όλα πρέπει να αλλάξουν!
ΠΡΙΝ εξωθήσουν τον κόσμο στην γενικευμένη αυτοδικία. Και για να ΜΗΝ οδηγήσουν τον κόσμο στην αυτοδικία!
Όταν φύγει αυτός ο άθλιος «θίασος» που παριστάνει την κυβέρνηση, ολόκληρος ο Ποινικός Κώδικας πρέπει να αλλάξει, μαζί με το όνομα, τη διάρθρωση και τους «κανόνες εμπλοκής» του υπουργείου.
Που οφείλει να προστατεύει ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη νομιμότητα.
Κι όχι επιλεκτικά…
Επιμύθιο: Όσο και να χτυπιέστε, άδικος ο κόπος σας!
Να σας πω τι θα γίνει από δω και στο εξής: Όταν μπαίνουν ληστές στα σπίτια των ανθρώπων, όσο δεν μπορούν ή δεν τολμούν να αντισταθούν, θα βρίσκονται στο έλεος των κακοποιών. Κι ύστερα θα σας αναθεματίζουν…
Όσοι πάλι μπορούν και το λέει η καρδιά τους, θα αντιστέκονται! Γιατί αυτή είναι η φύση του ανθρώπου: Να αμύνεται και να αντιδρά όταν κινδυνεύει…
Αν τα καταφέρνουν, θα γίνονται ήρωες στα μάτια της κοινωνίας. Κι αν τους πάτε σε δίκες θα γίνεται της… «αποτέτοιας» στα δικαστήρια. Μέχρι να ξεσηκωθεί ολόκληρη η κοινωνία εναντίον σας.
Αν πάλι αντισταθούν και δεν τα καταφέρουν, θα ξεσπά και πάλι ολόκληρη η κοινωνία σε βάρος σας.
Έτσι κι αλλιώς, σε βάρος σας θα ξεσπάσουν όλοι!
Δεν τη γλιτώνετε: Γιατί είμαστε ΗΔΗ Φαρ Ουέστ, κύριε αποτέτοιε μου…
Δεν ΘΑ γίνουμε. ΗΔΗ είμαστε!
Εσείς μας κάνατε…
Από πριν έλθετε ακόμα, εκεί πήγαινε το πράγμα. Αλλά εσείς το παρακάνατε.
Εσείς και οι όμοιοί σας, έχετε περάσει τη λογική «χαλάρωσης» της Δημόσιας Τάξης. Μέχρι που την εξαφανίσατε εντελώς. Ακόμα κι από το όνομα του αρμόδιου υπουργείου!
Αυτή υπήρξε ανέκαθεν η πολιτική – ή μάλλον η νοσηρή ιδεοληψία – της Αριστεράς.
Φταίνε και οι άλλοι που παλαιότερα δεν αντιστάθηκαν όσο έπρεπε.
Φταίει και η αριστερόστροφη χρεοκοπημένη ελίτ της χώρας, που όσους αντιστάθηκαν τους στιγμάτιζε ως «δεξιούς»…
Αλλά όταν ήλθατε εσείς, η Πρώτη Φορά Αριστερά, το κακό παράγινε.
Και τώρα έπεσαν οι μάσκες!
Και ξεσπάνε όλοι εναντίον σας.
Η κοινωνία θέλει Ασφάλεια!
Και η δημοκρατία απαιτεί Νομιμότητα!
Κι εσείς δεν έχετε καμία σχέση, ούτε με την Ασφάλεια ούτε με τη Νομιμότητα.
Εσείς και τα «τάγματα εφόδου» σας και το αριστερό παρακράτος σας, εξαγριώνετε την κοινωνία. Που ήδη ξεσπά εναντίον σας.
Είμαστε Φαρ Ουέστ, κύριε αποτέτοιε μου.
Και ξέρετε τι γίνεται τελικώς στο Φαρ Ουέστ;
Κάτι σαν και σας φεύγουν πολύ «άδοξα»:
Καβάλα στην μπάρα, αλειμμένοι με πίσσα και πούπουλα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ