Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αποχώρηση Καμμένου από το Άμυνας ζητά η ΝΔ – Οι πληροφορίες για παραίτηση από την κυβέρνηση

Λίγες ώρες μετά την πτώση του Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και τον άδικο θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, στη ΝΔ θεωρούν ότι το στρατηγικό δόγμα που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία είναι της «συνετής αποφασιστικότητας». Τον όρο αυτό χρησιμοποίησε, όχι τυχαία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συλλυπητήρια δήλωση που έκανε μετά το χαμό του χειριστή του ελληνικού πολεμικού αεροσκάφους, που επέστρεφε από αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών.

Από το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, χαρακτηρίζουν ανοικτά πλέον, «ζημιογόνα» την παρουσία του Πάνου Καμμένου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όπως τόνιζε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «η αφόρητη κυβερνητική διγλωσσία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, δημιουργεί μείζον εθνικό ζήτημα, κάτι που φάνηκε στο θέμα με τα Σκόπια και φαίνεται και στα Ελληνοτουρκικά».

Η εκτίμηση που υπάρχει στην οδό Πειραιώς, όπου πληθαίνουν οι πληροφορίες για αποχώρηση του κ. Καμμένου στο επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση με δικαιολογία κάποιο από τα ανοικτά εθνικά ζητήματα και με στόχο να διασωθεί πολιτικά, είναι πως ο κ. Τσίπρας, λόγω της αδυναμίας που έχει ως πρωθυπουργός, αναγκάζεται να κρατήσει μέχρι τότε τον κυβερνητικό εταίρο του στο υπουργείο, «για να κρατήσει και αυτός την καρέκλα του», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

«Το κόστος, όμως, για τη χώρα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Διότι σήμερα δεν υπάρχει ένα ενιαίο κέντρο εξωτερικής πολιτικής» προσθέτουν από την αξιωματική αντιπολίτευση. Από την πλευρά τους, σε σχέση με την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα, συστήνουν «σοβαρότητα, υπευθυνότητα, περισυλλογή, αυτοπεποίθηση και προβολή μιας ισχύος, η οποία θα απορρέει από τη συνολική εικόνα της χώρας».

«Αυτό δεν υπάρχει, δυστυχώς, σήμερα. Η ΝΔ δε θα καλούσε ποτέ τον κ. Ερντογάν να έρθει στην Ελλάδα, αν δεν φρόντιζε η επίσκεψή του να είναι επιτυχημένη και να βοηθήσει στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και όχι στην επιδείνωσή τους» σημείωνε στην ιστοσελίδα μας, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να λέει σε συνομιλητές του τις τελευταίες ημέρες, πως όσο τεταμένο και αν είναι το κλίμα, ότι θα πρέπει να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας.

«Η Ελλάδα δεν έχει εδαφικές αξιώσεις απέναντι σε κανέναν. Έχει, όμως, αυτοπεποίθηση και ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα και ισχύ να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα» προσθέτει με βάση τις ίδιες πληροφορίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ – Spoiler: Η Ηλέκτρα ζητά από τον Παύλο να φύγουν μαζί

Ανατρεπτικές εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς  ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ. Τα σχέδια του Σεραφετίνογλου για το ναυπηγείο χαλάνε χάρη στις γνωριμίες του Βρεττού....