Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βενιζέλος: Η ελληνική πλευρά να μην παρασύρεται στο παιχνίδι της έντασης που επιδιώκει Τουρκία

Τον κίνδυνο για ενδεχόμενο θερμό επεισοδίο στο Αιγαίο, ενδεχόμενο το οποίο υπάρχει τα τελευταία 45 χρόνια, σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην ιστοσελίδα Capital.gr.

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει πως αυτό που έχει σημασία είναι η ελληνική πλευρά να μην παρασύρεται στο παιχνίδι της έντασης και να παραμένουν πάντα οι διπλωματικοί δίαυλοι ανοιχτοί. Συνιστά ψυχραιμία και να μη θυσιάζεται η αμυντική πολιτική στον βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. «Να μην έχουμε μία αυτοματοποιημένη συμπεριφορά χωρίς στρατηγική σκέψη. Πρέπει η εθνική μας στρατηγική να έχει μεγαλύτερο βάθος» υπογραμμίζει.

«Η θυσία του Γιώργου Μπαλταδώρου δεν ήταν επί ματαίω» αναφέρει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι ο ήρωας πιλότος υπηρέτησε μία εθνική στρατηγική και η θυσία του προκάλεσε σοκ και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει σταθερά ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση ευρωπαϊκών δυνάμεων και από τις εκλογές πρέπει να προκύψει η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι εκλογές δεν θα είναι παιδική εκδομή» σημειώνει, τονίζοντας ότι την πρωτοβουλία των κινήσεων πρέπει να την αναλάβει η Δημοκρατική Παράταξη και να καλέσει σε συνεργασία όλους όσοι συμφωνούν στις βασικές προγραμματικές θέσεις της, ενώ θεωρεί ότι όλες οι προσπάθειες για συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ