Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αποδείξεις – Ανατροπή! Τώρα σκέφτονται να δεχθούν και τις χάρτινες – Αλαλούμ με το αφορολόγητο

Το αλαλούμ με τις αποδείξεις, χάρτινες ή ηλεκτρονικές συνεχίζεται. Τώρα, λέγεται ότι οι φορολογούμενοι θα μπορέσουν να προσθέσουν και αποδείξεις με ρευστό για να μπορέσουν να “χτίσουν” το αφορολόγητο όριο στην εφορία.

Ο νόμος προς το παρόν προβλέπει ότι μόνο μέσω ηλεκτρονικών αποδείξεων “χτίζεται” το αφορολόγητο. Τώρα με διαρροές λέγεται ότι στις φορολογικές δηλώσεις θα “περάσουν” και οι χάρτινες. Για να συμβεί ωστόσο κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει τροπολογία.

Αυτό καθώς είναι όπως όλα δείχνουν χιλιάδες οι φορολογούμενοι που δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν το απαραίτητο ποσό, είτε καθώς υπήρξε θέμα με τον λογαριασμό που είχε δηλωθεί από τις επιχειρήσεις στις τράπεζες, είτε καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις μέχρι τα μέσα του 2017 δεν είχαν την υποχρέωση να διαθέτουν POS.

Έτσι τώρα λέγεται ότι μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες που δικαιούνται αφορολόγητο όριο θα μπορέσουν να συμπληρώσουν το απαιτούμενο ποσό με αποδείξεις αγορών που έγιναν με ρευστό. Μέχρι να υπάρξει πάντως η ανάλογη τροπολογία όσοι δεν κατάφεραν να πιάσουν το όριο των αποδείξεων μέσω πλαστικού χρήματος κινδυνεύουν με πρόστιμο 22% επί του ποσού που δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν.

newsit.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ