Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καμίνης: Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για τα δικαιώματα των πολιτών

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπό τη σκιά των κρουσμάτων βίας και ανομίας που πλήττουν την πρωτεύουσα, ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε πως όποιος αντιπαραβάλει δικαιώματα και ασφάλεια κάνει λάθος.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να απολαμβάνουν οι πολίτες τα δικαιώματά τους είναι να υπάρχει ασφάλεια, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, υπό τη σκιά των περιστατικών ανομίας που ταλανίζουν την πρωτεύουσα.

Τόνισε πως όποιος αντιπαραβάλει δικαιώματα και ασφάλεια κάνει λάθος, καθώς είναι αλληλένδετα, και επισήμανε πως στη σημερινή κοινωνία απαιτείται τόσο καταστολή όσο και πρόληψη για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Σημείωσε ότι πάντοτε στήριζε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη όταν λαμβάνονταν πραγματικά μέτρα για την καταπολέμηση της βίας, όπως στη Βίλλα Αμαλία, αλλά κι ότι έχει ζητήσει την παραίτησή του για τα κενά που υπάρχουν στην αστυνόμευση της πρωτεύουσας.

Σχόλιο για το ζήτημα της ασφάλειας έκανε νωρίτερα μέσω Twitter η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Διαρκώς ειδήσεις για ληστείες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή οικογενειών. Το κράτος πρέπει να πάρει στα σοβαρά το θέμα της ασφάλειας. Πώς θα γίνει αυτό όταν δεν έχουν ακόμα καταργηθεί οι νόμοι που ανοίγουν το δρόμο σε εγκληματίες του οργανωμένου εγκλήματος;» ανέφερε.

Πηγή: skai.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ