Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης κατά Πάνου Καμμένου: Δεν είναι απλά ανίκανος, αλλά και επικίνδυνος

Οξύτατη επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου, τον οποίο κατηγόρησε ότι «ρίχνει αχρείαστα λάδι στη φωτιά», όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του το πρωί της Μεγάλης Τρίτης.

H παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη έγινε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, ο οποίος αποκάλεσε «τρελό» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι ο υπουργός Αμυνας «δεν είναι απλά ανίκανος, αλλά και επικίνδυνος».

«Δεν ελέγχει αυτά που λέει, ρίχνει αχρείαστα λάδι στη φωτιά. Το λέω για τη συνολική του συμπεριφορά. Έχω στηλιτεύει και το στιλ του, τις στολές παραλλαγής και άλλες γραφικότητες», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι είναι τουλάχιστον επιπόλαιο να νομίζουν κάποιοι ότι απαντώντας στον κ. Ερντογάν με τον τρόπο τον οποίο ενδεχομένως αυτός θα ήθελε, θα πετύχουν τη συσπείρωση. Μένει σε αυτή τη θέση ένας άνθρωπος ο οποίος δεν μπορεί να ελέγξει αυτά που λέει. Να μιλάει λιγότερο και να ασχολείται περισσότερο με την ιδιότητά του».

Θα εξετάσουμε τη στάση μας αν έλθει συμφωνία για το ζήτημα της ΠΓΔΜ στη Βουλή

«Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα προσέλθω», ανέφερε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «η συναίνεση θέλει δύο, ο κ. Τσίπρας δεν έχει δείξει καμία διάθεση για συναίνεση».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αν κληθεί να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό θα ανταποκριθεί. Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό για τους μέχρι τώρα χειρισμούς του, γιατί δεν επεδίωξε να ενημερώσει την αντιπολίτευση και αντίθετα αξιοποίησε το παράθυρο ευκαιρίας για να διχάσει την αντιπολίτευση και έκανε μυστική διπλωματία.

Επίσης, όπως πρόσθεσε, περιφρόνησε όσους έχουν αυξημένη εθνική ευαισθησία και διαδήλωσαν χαρακτηρίζοντάς τους όχλο. Η κυβέρνηση στην αρχή μιλούσε μόνο για το θέμα της ονομασίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέχεια προσήλθε στην δική μας γραμμή και έβαλε το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος. Διευκρίνισε ότι η αναθεώρηση είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη.

Τέλος, άφησε ανοικτό το τι θα κάνει αν έλθει συμφωνία στη Βουλή λέγοντας ότι «θα εξετάσουμε την οποιαδήποτε συμφωνία αν και η κυβέρνηση δίχασε την κοινωνία και δημιούργησε αρνητικό υπόστρωμα για τη διαπραγμάτευση».

Για τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ είπε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί από όλη την διεθνή κοινότητα με εκκωφαντικό τρόπο.

Σημείωσε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης με γενναιότητα έχει πει ότι θα δημιουργηθεί ταμείο για την ενίσχυση και των δύο κοινοτήτων. Χαρακτήρισε απαράδεκτη την τακτική του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ συνεχάρη τον Κύπριο Πρόεδρο για την επανάληψη των συναντήσεών του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ