Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε ρόλο σχολιαστή ο Τόσκας, μετά την επίθεση στην Κηφισιά: «Ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος»

Προ ημερών, όταν ένας 88χρονος αναγκάστηκε να αμυνθεί με όπλο κατά ληστών, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε σχολιάσει πως «δεν θα γίνουμε Φαρ Ουέστ».

Σήμερα, μετά το νέο περιστατικό, όταν ληστές εισέβαλαν σε οικία στην Κηφισιά και πυροβόλησαν τον ιδιοκτήτη, ο κ. Τόσκας «κτύπησε» και πάλι: «γνωρίζουμε ότι ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και χωρίς προβλήματα. Ωστόσο καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να μειωθούν τέτοιου είδους περιστατικά».

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμούς από τους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του, διακομίστηκε στις 5.35 στο νοσοκομείο χειρουργείται, υπεβλήθη σε μακρά χειρουργική επέμβαση, καθώς έφερε σοβαρά τραύματα, και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Ο κ. Τόσκας εξέφρασε την ευχή ο 52χρονος να γίνει καλά ενώ αναφέρθηκε και σε επίμαχη οδηγία προς τους πολίτες, βάσει της οποίας θα πρέπει να παριστάνουν ότι κοιμούνται εάν αντιληφθούν την παρουσία ληστών εντός του σπιτιού τους: «Κάποιοι μας χλεύαζαν για αυτή την οδηγία, όμως πρόκειται για οδηγία που δίδεται από τις αστυνομικές Αρχές όλου του κόσμου, για το πώς πρέπει να αντιδρούν οι άνθρωποι σε τέτοιες περιπτώσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις γι αυτό κάνω έκκληση και στα ΜΜΕ να εστιάσουν στις πραγματικές διαστάσεις και να μην πιανόμαστε από την περιπτωσιολογία να μεταφέρουμε λάθος μηνύματα, γιατί τα λάθος μηνύματα σημαίνουν μεγάλα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις απώλειες» προσέθεσε ο κ. Τόσκας, επαναλαμβάνοντας πως σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 2017 σε σχέση με το 2016 καταγράφηκαν 13% λιγότερες ληστείες σε σπίτια, ενώ και άλλα στοιχεία ήταν πολύ καλύτερα. «εγώ μιλάω με τα στατιστικά στοιχεία και όχι όσα αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα» κατέληξε ο αν. υπουργός.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ: Ο Σίμος απογοητεύεται όταν γυρνά στο σπίτι και δεν βρίσκει την Αμαλία να τον περιμένει

Ραγδαίες εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο του β κύκλου της σειράς Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA. Η Γεωργία και ο Πάρης τακτοποιούν τις εκκρεμότητες τους...