Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Action Plan Μητσοτάκη για θέσεις εργασίας και τα μηνύματα προς την Ευρώπη

Ήταν λίγο μετά τις 5 χθες το απόγευμα όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης περνούσε το κατώφλι του ξενοδοχείου Divani Apollon Palace στο Καβούρι. Λίγα λεπτά αργότερα έμπαινε στην λευκή αίθουσα, όπου τον περίμενε ο επικεφαλής της Κομισιόν,Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Οι δύο άντρες, μετά τη χειραψία για τις κάμερες, κάθισαν στο γυάλινο τραπέζι, με τις επίσης λευκές καρέκλες και η συζήτηση ξεκίνησε.

Στα 40 λεπτά που διήρκησε, ο κ. Μητσοτάκης έθιξε στον πολιτικά ομόσταβλό του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κομμα, κυρίως τρία ζητήματα: το τι θα γίνει την επόμενη μέρα από τη λήξη του προγράμματος στην Ελλάδα, τη διευθέτηση του κόστους εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους και την προετοιμασία για τις επόμενες ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα (26 Μαΐου 2019).

Στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν μέσω του κ. Γιούνκερ, να στείλει στις Βρυξέλλες συγκεκριμένα μηνύματα: πρώτον, όπως έλεγε στενός συνεργάτης του στο newpost.gr, ότι η ΝΔ έχει έτοιμο κυβερνητικό σχέδιο και πως είναι μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο διάστημα με τις αλλαγές που γίνονται στην Ε.Ε.

Δεύτερον, ότι η διευθέτηση του χρέους, πρέπει να γίνει χωρίς προϋποθέσεις, καθώς πρόκειται για μια υπόσχεση των πιστωτών που εκκρεμεί από το Νοέμβριο του 2012, η οποία είχε δοθεί από το Eurogroup με επικεφαλής μάλιστα τον κ. Γιουνκερ. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε, ότι δεν τον δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η ΝΔ έχει επεξεργαστεί πλήρως της δική αναπτυξιακή πρόταση η οποία, όπως είπε, στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και μέσω της μείωσης της φορολογίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρθηκε στο «Action Plan» του κόμματός του το οποίο, όπως επιχειρηματολόγησε, μπορεί να φέρει επενδύσεις, που με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Όπως φέρεται να τόνισε ο κ. Μητσοτάκης το συγκεκριμένο «Action Plan» έχει στόχους, χρονοδιαγράμματα, καλό management, επιτήρηση, λογοδοσία και διαφάνεια.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, τα χρονοδιαγράμματα θα δεσμεύουν τόσο τους υπουργούς και τους υφυπουργούς, όσο και τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα θα υπάρχει μια συνεκτική επιτήρηση από το πολιτικό κέντρο, δηλαδή από το γραφείο του πρωθυπουργού και μια ομάδα υπουργών, που θα είναι αρκετοί λόγω των συναρμοδιοτήτων τους και από τους οποίους, ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει να είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στο στόχο της προσέλκυσης επενδύσεων.

Στο επόμενο διάστημα πάντως, κλιμάκια της ΝΔ θα επισκέπτονται τη χώρα προκειμένου να συνομιλούν με πολίτες και φορείς για τα αναπτυξιακά. Αυτή την Κυριακή προγραμματίζεται η Μαρία Σπυράκη να επισκεφθεί την Κοζάνη, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τη Φλώρινα, ο Σταύρος Καλαφάτης την Πτολεμαΐδα και οι Κώστας Κατσαφάδος και Χρήστος Μπουκώρος το Αμύνταιο, όπου θα συμμετάσχουν σε ξεχωριστές, μικρές συσκέψεις σε κάθε πόλη για τη ΔΕΗ και γενικότερα για την ενεργειακή πολιτική της χώρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης που σήμερα στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματός του στην οδό Πειραιώς, θα δώσει το βασικό στίγμα της ΝΔ σε μια σειρά ζητημάτων της επικαιρότητας, αναμένεται να σηκώσει τους τόνους της κριτικής του προς τον κ. Τσίπρα. Ήδη χθες το βράδυ, μιλώντας στο Περιστέρι στους ανθρώπους των λαϊκών αγορών, έψεξε τον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί καν, να κυκλοφορήσει ελεύθερα σε ένα τέτοιο χώρο.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ