Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Για κακούργημα διώκεται η 22χρονη που πέταξε το βρέφος από το μπαλκόνι

“Φοβόταν μην το δει η μητέρα της. Το γέννησε στην μπανιέρα. Έκοψε τον ομφάλιο λώρο με ψαλίδι. Το τύλιξε με σεντόνι, το έβαλε μέσα στη σακούλα και το πέταξε από το μπαλκόνι” αναφέρουν οι αστυνομικοί για τους λόγους και τον τρόπο που η 22χρονη κοπέλα, πέταξε το βρέφος στον ακάλυπτο πολυκατοικίας, που εντοπίστηκε νεκρό το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη.

H 22χρονη που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος νοσηλεύεται σε γυναικολογική κλινική. Σε βάρος της νεαρής γυναίκας ο αρμόδιος ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί της είχαν πάρει κατάθεση λίγο μετά την εύρεση του νεκρού βρέφους και είχαν καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά στην υγεία της. Είχαν επίσης εκτιμήσει πως ενδεχομένως η μητέρα του μωρού να «κρυβόταν» σε κάποιο από τα διαμερίσματα από το σύμπλεγμα των πέντε πολυκατοικιών που έβλεπαν στον ακάλυπτο όπου εντοπίστηκε το άτυχο παιδί. Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο λόγος που αποφάσισαν να της πάρουν δείγμα DNA, το οποίο τελικά ταυτοποιήθηκε με αυτό του νεκρού μωρού και συνελήφθη. Η 22χρονη φοιτήτρια ΙΕΚ, το περασμένο καλοκαίρι και ενώ βρισκόταν στα ΤΕΙ Καλαμάτας, στο πλαίσιο σχέσης με έναν συνομήλικό της έμεινε έγκυος. Όταν το αποκάλυψε, ο νεαρός πανικοβλήθηκε και εξαφανίστηκε. Εκείνη αποφάσει να κρατήσει το παιδί.

Η νεαρή είχε κρύψει την εγκυμοσύνη της ακόμη και από την ίδια της την μητέρα. Λόγω των παραπανίσιων κιλών, φορούσε φαρδιά ρούχα που δεν έκαναν αντιληπτή την εγκυμοσύνη της. To μεσημέρι της Παρασκευής, την έπιασαν οι πόνοι του τοκετού. Γέννησε μέσα στη μπανιέρα, πανικοβλήθηκε μήπως επέστρεφε η μητέρα της, και το πέταξε στον ακάλυπτο χώρο, πάνω στο δίχτυ-τέντα.

Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο των τελευταίων ερευνών, είχαν εντοπίσει κάποιες «απουσίες» ενοίκων πολυκατοικιών και είχαν εξετάσει υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και οικιών της περιοχής σε μία προσπάθεια εντοπισμού ύποπτων κινήσεων ατόμων το επίμαχο χρονικό διάστημα, όπως και κάδους απορριμμάτων της περιοχής, χωρίς να έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Το πιθανότερο αίτιο θανάτου, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστού, είναι η ασιτία, η έλλειψη φροντίδας τις πρώτες στιγμές της ζωής του, το βραδινό κρύο και οι κακουχίες. Το βρέφος δεν είχε εξωτερικές κακώσεις κάτι που έκανε τους αστυνομικούς- από την πρώτη στιγμή- να εκτιμούν πως αφέθηκε ζωντανό πάνω στο δίχτυ-τέντα, που είχε απόσταση 2,5 μέτρων από το έδαφος, είτε μετά από την πτώση του, έκανε… τραμπολίνο πάνω σε αυτό χωρίς να προκληθούν θανατηφόρα τραύματα. Τραγική διαπίστωση των αστυνομικών είναι πως το βρέφος έμεινε τουλάχιστον 10-12 ώρες ζωντανό πριν αφήσει την τελευταία του πνοή από την ασιτία και έλλειψη φροντίδας, ενώ κανείς δεν αντελήφθη το αρχικό του κλάμα. Πέρασαν άλλες… 12 ώρες έως τη στιγμή του εντοπισμού του.

thetoc.gr
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ