Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βενιζέλος για ΣYΡΙΖΑ: Ετοιμάζεστε για τη δική σας βρώμικη έξοδο από την εξουσία

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για το πώς διαχειρίζεται την προανακριτική επιτροπή που αφορά την υπόθεση Novartis , εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για λασπολογία και συκοφαντία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σκευωρία σας παρασύρει σε αφέλειες, δολιότητες, με την προβιά της αφέλειας. Λασπολογείτε , συκοφαντείτε, κομπορρημονείτε και μετά σαν δειλοί καταφεύγετε στην μόνη λύση που ξέρετε, αποφεύγετε την ουσιαστική διερεύνηση , την αναζήτηση της αλήθειας, την απόδειξη της αλήθειας.

Η έρευνα αν την θέλετε μπορεί να γίνει μόνο στην επιτροπή. Η δικαιοσύνη δεν έχει αρμοδιότητα, όποιος κλείνει την επιτροπή με νομικίστικες παιδαριώδεις συζητήσεις δεν θέλει έρευνα. Εμείς θέλουμε έρευνα και για τα παραγεγραμμένα και για τις απιστίες και για την βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, για όλη την περίοδο μέχρι το 2018.

Το οικοδόμημα της σκευωρίας είναι εύθραυστο και εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους συμμετείχαν σε αυτό, πολιτικούς και δικαστικούς λειτουργούς.

Ευτελίζετε την δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της για να κρατήσετε το ετοιμόρροπο οικοδόμημα της σκευωρίας σας» .

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την πραγματική έρευνα στην προανακριτική επιτροπή, ούτε να αποκαλύψει τους προστατευμένους μάρτυρες

« Θέλετε να αφήσετε τους ανώνυμους μάρτυρες ανώνυμους και σιωπηλούς όπως οι καταδότες της ιεράς εξέτασης.

Ανοίξτε και διαβάστε το άρθρο 263 Β του Ποινικού Κώδικα. Λέει ότι στις περιπτώσεις των άρθρων 235 έως 263 και 390 υπάρχει αρμοδιότητα της Βουλής για υφυπουργούς και υπουργούς. Ρητή η διάταξη που ισχύει από το 2010 και διατυπώθηκε ακόμα πληρέστερα το 2014. Πως τολμήσατε να αποκρύψετε από τους συναδέλφους σας και τη Βουλή ρητή διάταξη την οποία παραβιάζετε, ρητή και κατηγορηματική και συγκεκριμένη. Ντροπή για τη Βουλή, ντροπή για τη Βουλή και την επιστήμη.

Η Βουλή ή έχει αρμοδιότητα για τις πράξεις αυτές που έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων, ή δεν υπάρχει αδίκημα, γιατί ο Ποινικός Κώδικας αξιώνει στενή σύνδεση με την αρμοδιότητα.

Τι να συζητάμε όταν αγνοείτε σκοπίμως το άρθρο 263 Β του Ποινικού Κώδικα το οποίο ισχύει και στην περίπτωση του νέου αδικήματος της δωροληψίας.

Να πιστέψω ότι δεν ανοίγετε τον ποινικό κώδικα; Όχι δε σας έχω για τόσο ανίδεους.»

Αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου όταν αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα για το αν τον Ιούλιο θα υπάρχει ίδια κυβέρνηση ή άλλη στη χώρα.

«Είπα ότι δεν θα έρθει η λύση για το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων . Ελπίζω να αποσυμφορηθεί η πίεση ενόψει της συνόδου τους ΝΑΤΟ τον Ιούλιο. Θα δούμε ποια κυβέρνηση θα έχει η χώρα τότε με το ρυθμό που παίρνουν οι εξελίξεις. Το μεγάλο θέμα της εξωτερικής πολιτικής είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η αλυσίδα γεγονότων μετά όπου μπορούμε να πούμε ότι έχουμε δυστυχώς ένα εθνικό στρατηγικό κενό. Περάσαμε 15 χρόνια που συμπίπτουν με την παρουσία Ερντογάν στην εξουσία, χωρίς θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο . Η Τουρκία αλλάζει όμως, πιέζεται πανταχόθεν, έχει πρόβλημα κοινωνικής και εθνικής συνοχής ακόμη και η κεμαλική αντιπολίτευση πιέζει προς σκληρή Εθνικιστική κατεύθυνση.

Βλέπετε να υπάρχει συνεκτική, ώριμη και ολοκληρωμένη πολιτική ασφάλειας την οποία να διαχειρίζεται η κυβέρνηση; Αυτό που πρέπει να κάνουμε σαν χώρα είναι να καταλάβουμε ποιες είναι οι εσωτερικές πολιτικές και εθνικές προϋποθέσεις για μία τέτοια στρατηγική. Αυτές οι προϋποθέσεις για την ασφάλεια και την προοπτική της χώρας τις υπονομεύετε και τις ευτελίζετε με την πολωτική και την δικαστική γραμμή της συκοφαντίας, της λασπολογίας και της αμφισβήτησης του κύρους του πολιτικού συστήματος που τελικά θα σας καταπλακώσει γιατί την πληρώνεται κι εσείς τώρα ως ασκούντες εξουσία με την παλαιότερη μέθοδο, την οποία πάντα θέλατε να απολαύσετε.

Ο κ. Βενιζέλος τελείωσε την ομιλία του λέγοντας πως ο πολιτικός χρόνος του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο τέλος του.

«Τελείωσε ο πολιτικός σας χρόνος και ετοιμάζεστε όχι για την καθαρή έξοδο στις αγορές αλλά για την βρώμικη δική σας έξοδο από την εξουσία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ