Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑ 2-1

Σε μια αγωνιστική που υπήρξε το ντέρμπι αιωνίων, αλλά και σημαντικά παιχνίδια στην… μάχη για τον τίτλο, την δική της ξεχωριστή σημασία είχε η αναμέτρηση του Λεβαδειακού με την ΑΕΛ. Και είχε γιατί ο νικητής θα εξασφάλιζε σε τεράστιο βαθμό την παραμονή του, κοιτάζοντας ακόμα και την πεντάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο όλα έδειχναν πως αυτοί που θα γελούσαν θα ήταν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν προηγηθεί με 1-0. Στο δεύτερο όμως μέσα στο γήπεδο υπήρχαν μόνο οι γηπεδούχοι και με δύο γκολ έκαναν την ανατροπή, κέρδισαν με 2-1 και μείωσαν στους 3 την διαφορά από την πρώτη πεντάδα, εξασφαλίζοντας όπως αναφέραμε και την σωτηρία τους.

Από την άλλη οι… βυσσινί που ναι μεν διαμαρτύρονται για δύο πέναλτι, είχαν μια πολλή κακή βραδιά στο δεύτερο ημίχρονο, έχασαν και από δικά τους λάθη και πλέον μπορεί να έχουν βατό πρόγραμμα, αλλά θα πρέπει να προσέξουν γιατί εύκολα μπορούν να μπουν σε περιπέτειες.

Προβάδισμα με φοβερή ασίστ του Περόνε

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που είχε μεγάλες φάσεις και για τις δύο ομάδες. Αρχικά οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και μόλις στο 8′ ο Γιακουμάκης αφού είχε περάσει και τον Μπόζοβιτς έκανε λάθος κοντρόλ με συνέπεια να πλασάρει άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Σουμπίνιο κρτατώντας το μηδέν. Όσο περνούσαν τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν ταχύτητα και στο 21′ έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον σκαφτό σουτ του Περόνε να διώχνει πάνω στην γραμμή ο Ζαραδούκας με ανάποδο ψαλίδι.

Η πίεση των «βυσσινί» συνεχίστηκε και στο 33′ φωνάζουν δικαίως για πέναλτι καθώς ναι μεν ο Λεοζίνιο έχει χάσει το κοντρόλ, αλλά ο Αντιλέχου τον ανατρέπει καθαρά μέσα στην περιοχή με την μπάλα να μην έχει βγει άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα πάντως η πίεση αυτή έδωσε το γκολ. Συγκεκριμένα στο 43′ ο Λεοζίνιο βρήκε ωραία τον Περόνε, αυτός με φοβερή κεφαλιά-ασίστ έβγαλε μόνο του τον Κριζμάν που με προβολή έκανε το 0-1.

Μόνο ο Λεβαδειακός στο γήπεδο

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα, καθώς στον αγωνιστικό χώρο υπήρξε στο γήπεδο μόνο ο Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί από την αρχή πίεζαν αλλά ο Μπόζοβιτς ήταν εκεί να διώχνει κάθε φορά που προσπαθούσαν να απειλήσουν. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ πάντως ήταν και μοιραίος, καθώς στο 60′ έφαγε γκολ που δεν το τρώει επαγγελματίας τερματοφύλακας. Ο Σουμπίνιο από πολύ μακριά εκτέλεσε φάουλ η μπάλα πήγαινε αργά προς το τέρμα και μπήκε γκολ, χωρίς κανείς να καταλάβει πως δεν την είδε να την διώξει.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την ΑΕΛ τρία λεπτά αργότερα ο Λεβαδειακός πέτυχε την μεγάλη ανατροπή. Ο Τσαμπούρης έκανε κάθετη στον Γιακουμάκη, αυτός άφησε ωραία στον Μαρκόφσκι που με εξαιρετικό τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν δικαίως για ακόμα ένα πέναλτι, καθώς ο Ντέλετιτς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή με τον βοηθό να έχει δώσει πλάγιο άουτ, με το ριπλέι να δείχνει πως η μπάλα δεν βγήκε ποτέ εκτός γηπέδου. Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τους γηπεδούχους να πνηγυρίζουν μια σημαντική νίκη και τους φιλοξενούμενους να σκέφτονται πως αρχικά θα πρέπει να αλλάξουν την εικόνα τους και στην συνέχεια να πάρουν νίκες για να μην κινδυνέψουν.

Man of the match: Μπορεί να μην πέτυχε κάποιο από τα δύο γκολ, αλλά ο Τσαμπούρης ήταν ο καλύτερος παίκτης για τους νικητές ανεβαίνοντας συνεχώς και κάνοντας παιχνίδι για τους Βοιωτούς.

Αδύναμος κρίκος: Όλη η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο. Οι… βυσσινί δεν μπήκαν καν στο ματς στην επανάληψη, βλέποντας τους αντιπάλους τους να ανατρέπουν το σκορ και να παίρνουν τη νίκη.

Στο ύψος του: Θα βάλουμε και Μαρκόφσκι και Γιακουμάκη. Οι δύο επιθετικοί είχαν πολύ καλή απόδοση και στο 2-1 βρέθηκαν με κλειστά μάτια.

Η γκάφα: Δεν γίνεται να είναι η γκάφα από το γκολ του Λεβαδειακού. Ο Μπόζοβιτς κοιτούσε την μπάλα να πηγαίνει αργά προς το τέρμα του και δεν έκανε απολύτως τίποτα να της αλλάξει πορεία, κάνοντας τραγικό λάθος.

Το στραγάλι: Στην πρώτη φάση που διαμαρτύρονται οι… βυσσινί σκέφτηκε πως ο Λεοζίνιο έχει χάσει το κοντρόλ, παρότι υπήρξε καθαρή ανατροπή από τον Αντιλέχου, ενώ στην δεύτερη περίπτωση που ζήτησαν πέναλτι οι φιλοξενούμενοι άκουσε κακώς τον βοηθό που του είπε πως η μπάλα είχε βγει άουτ. Ε δεν θα λέγαμε πως τα πήγε και τόσο καλά ο Μπλάνας.

Το ταμείο του Gazzetta: Είναι κοινότυπο το ότι «το πήρε η ομάδα που το ήθελε πιο πολύ», ωστόσο ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο αυτό φάνηκε. Ο λεβαδειακός ήταν καλύτερος, με την ΑΕΛ για 45 λεπτά να μην κάνει απολύτως τίποτα και να μπαίνει πλέον σε περιπέτειες.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Αντιλέου, Ζαραδούκας (62′ Καραχάλιος), Νιάς, Μητρόπουλος, Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (80′ Καθάριος), Γιουσούφ (70′ Σαβαντογκό), Μαρκόφσκι.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς, Χούμπτσεβ (82′ Μόρας), Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (76′ Μλαντένοβιτς), Λεοζίνιο (69′ Ρέντζας), Κρίζμαν, Περόνε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ