Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Λάδι στη φωτιά» από τον γαμπρό Ερντογάν με υπονοούμενα για πόλεμο με ΗΠΑ

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαιράκ. Ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία είναι και επίσημα πόλεμο, αφήνως εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι αντίπαλος είναι οι ΗΠΑ. “Η Τουρκία πλέον δίνει έναν απελευθερωτικό αγώνα μόνο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις ΠΚΚ, PYD, YPG, FETÖ και ISIS, αλλά και με τις δυνάμεις που κρύβονται πίσω από αυτές.” είπε ο Αλμπαιράκ.

“Εδώ και 15 έτη στην πράξη ως Τουρκία είμαστε σε πόλεμο. Ως Τουρκία σε Συρία και Ιράκ είμαστε σε πόλεμο. Εγώ πλέον δηλώνω πως μαζί με το Άφριν, η Τουρκία είναι πια και επίσημα σε πόλεμο.” είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: “Με την πέραν των συνόρων επιχείρηση, είναι αντιμέτωπη επίσημα με έναν πόλεμο. Βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν Απελευθερωτικό Πόλεμο ακόμη πιο σκληρό και ευέλικτο από αυτόν που έδωσαν οι πρόγονοι μας πριν από 100 έτη.”

Κλιμακώνοντας την επιθετική ρητορική του ανέφερε: “Το βλέπουμε έτσι δεν είναι; Η Τουρκία πολεμάει μήπως στο Άφριν με μια χούφτα τρομοκράτες; Τα όπλα τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε εκείνα τα τούνελ, είδαμε σε ποιον (σημ. μεταφ. :εννοεί τις ΗΠΑ) ανήκουν, έτσι δεν είναι; Η Τουρκία πλέον δίνει έναν απελευθερωτικό αγώνα μόνο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις ΠΚΚ, PYD, YPG, FETÖ και ISIS, αλλά και με τις δυνάμεις που κρύβονται πίσω από αυτές.”

yeniakit.com.tr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 97 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 97 Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη, γεγονός που τον...