Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Στάθης Γιώτας για υπουργοποίηση Κουβέλη: Τέτοιοι καιροί, τέτοια ήθη!

Ο πρώην υπουργός υπενθυμίζει, σε δήλωσή του, τη δύσοσμη υπόθεση με τα σκάνδαλα στην ΕΒΟ το 1992, στην οποία ο κ. Κουβέλης είχε αναλάβει την υπεράσπιση των εμπλεκομένων και μετέπειτα καταδικασθέντων όπως διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα.

Η υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη έχει ξυπνήσει παλιές μνήμες και ιστορίες, με πρωταγωνιστική τον νέον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, που όμως δεν κολακεύουν την ιστορική του διαδρομή.

Ο πρώην υπουργός Στάθης Γιώτας, υπενθυμίζει, σε δήλωσή του, τη δύσοσμη υπόθεση με τα σκάνδαλα στην ΕΒΟ το 1992, στην οποία ο κ. Κουβέλης είχε αναλάβει την υπεράσπιση των εμπλεκομένων και μετέπειτα καταδικασθέντων.

Η δήλωση του κ. Γιώτα έχει ως εξής:
«Θα πρέπει να συγχαρούμε τον Πρωθυπουργό για την επιλογή του για την θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Γιατί στο πρόσωπο του νέου ΑΝΥΕΘΑ, κου Φ. Κουβέλη, αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά, αλλά και ενισχύεται σημαντικά το ηθικό πλεονέκτημα για το οποίο σεμνύνεται το κόμμα και η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο Πρωθυπουργός επέλεξε τον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση για να υπερασπισθεί απατεώνες και καταχραστές του δημοσίου χρήματος, όπως έπραξε το 1992.Τότε που, ενώ ήταν αρχηγός Κόμματος της Αριστεράς και εξαπέλυε μύδρους εναντίων των ενόχων των σκανδάλων, απαιτούσε την αυστηρή τιμωρία τους και γενικότερα εμφανιζόταν ως υπέρμαχος της κάθαρσης, ταυτόχρονα ανελάμβανε την υπεράσπιση των παραπεμφθέντων από εμένα ως ΑΝΥΕΘΑ στον Εισαγγελέα και τελικά καταδικασθέντων σε βαρύτατες ποινές για σωρεία κακουργηματικών πράξεων Προέδρου και μελών του Δ.Σ της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΒΟ). Αυτή η ηθικά απαράδεκτη πράξη του οδήγησε στην καθαίρεσή του από την θέση του Γραμματέα του Κόμματός του. Γιατί κάποτε δεν είχε εκλείψει τελείως το ήθος! Και η έλλειψή του επέσυρε την αυστηρή κοινωνική επίκριση και αποδοκιμασία και δεν επιδαψίλευε τιμές και επιβραβεύσεις. Αλλά τέτοιοι καιροί τέτοια ήθη!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ