Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Είναι επίσημο: Ο Βαρουφάκης κατεβαίνει στις επόμενες εθνικές εκλογές – Με ποιο κόμμα

Την ίδρυση νέου κόμματος που θα κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές προανήγγειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε αποκλειστική του συνέντευξη στο STAR.

Το κόμμα θα λέγεται «ΜέΡΑ 25» και προέρχεται από τις λέξεις Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής. Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα ανακοινώσει επίσημα το νέο κόμμα του τη Δευτέρα 26 Μαρτίου το απόγευμα στο Θέατρο Ιλίσια. Ωστόσο, συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν προβλέπεται.

Οσο για τον χρόνο των εκλογών, ο ίδιος προβλέπει:

«Δύο είναι οι πιθανότητες. Η μία είναι το Φθινόπωρο μετά από τις γιορτές και τα πανηγύρια για τη δήθεν έξοδο από το μνημόνιο, δεύτερη πιθανότητα για μένα, αν οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ευνοϊκές για τον κύριο Τσίπρα, είναι 19 Μαίου διπλές κάλπες».

Ο ίδιος εκτιμά ότι Μνημόνιο θα έχουμε επι δεκαετίες και ότι θα βγούμε από αυτό τον Αύγουστο του… 2060. «Αυτή τη στιγμή είμαστε με τετραπλή χρεοκοπία. Κράτος, Τράπεζες, οικογένειες, επιχειρήσεις. Αυτό που σταματά τον Αύγουστο είναι να εισπράττουμε, παίρνουν οι δανειστές από μια τσέπη αν πηγαίνει στην άλλη», εκτιμά.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Βίζερ, τον Στουρνάρα, τον Ρέγκλινγκ, ιδίως τον Ρέγκλινγκ που αυτογελοιοποιούνται μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν τις δικές τους αδικαιολόγητες πράξεις. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Το κόστος της τρόικας προσπαθούν να το βαφτίσουν κόστος Βαρουφάκη. Με τιμούν ιδιαίτερα, δεν αξίζω τόσο μεγάλη τιμή, αλλά φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να μου την δώσουν».

Για τον Τσίπρα

«Ο Αλέξης Τσίπρας είπε κάποτε ότι είμαι κακός πολιτικός, καλός οικονομολόγος, κακός πολιτικός. Το θεωρώ μεγάλη τιμή, θα παραμείνω κακός πολιτικός, στόχος μας δεν είναι ούτε τα οφίτσια, ούτε να γίνουμε υπουργοί», λέει ο ίδιος.

crashonline.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 132 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 132 Η Γεωργία και ο Πάρης τακτοποιούν τις...