Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πατούλης: Να παραιτηθεί ο Τόσκας αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του

Να παραιτηθεί από υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αν δεν μπορεί να προστατέψει την ασφάλεια των πολιτών και τις περιουσίες τους, καλεί τον Νίκο Τόσκα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τονίζει ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Τόσκας είναι πολιτικός υπεύθυνος για την αναποτελεσματικότητα και τον ελλιπή επιχειρησιακό σχεδιασμό των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας να αντιμετωπίσουν «τα διαρκώς επαναλαμβανόμενα κρούσματα βανδαλισμών και καταστροφών σε γειτονιές της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας».

Με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις, όπως αναφέρει, στον τουρισμό. Επιπλέον, τον κατηγορεί ότι είναι ανεύθυνο να ρίχνει ευθύνες στο κατώτερο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως και να κατηγορεί την αυτοδιοίκηση, «επειδή κάνει το αυτονόητο, να απαιτεί από την Πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο να διασφαλίσει την ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών».

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο κ. Πατούλης και τη σχετική δήλωση του κ. Τόσκα για τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. «Είναι αδιανόητο» αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ «να ακούμε από έναν υπουργό που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, τόσο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος έχει εκλεγεί δύο φορές από τους πολίτες της Αθήνας, σε αντίθεση με τον κ. Τόσκα, ο οποίος δεν είναι εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό».

topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 127 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 127 Η συμφιλίωση της Αριάδνης με τη Βασιλική κάνει...