Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φεύγει από την ΕΡΤ μετά το καλοκαίρι ο Μητσικώστας: Ποια κανάλια τον διεκδικούν

Είναι αναμφίβολα η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Ο Γιώργος Μητσικώστας επέστρεψε δυναμικά στο τηλεοπτικό τοπίο με το Mitsi Show, κάνοντας μια επιτυχία που λίγοι περίμεναν. Οι άνθρωποι της ΕΡΤ μιλούν για την πιο επιτυχημένη εκπομπή της δεκαετίας στο κανάλι, η οποία εκτός απ’ τα νούμερα τηλεθέασης (στο αντρικό κοινό κάνει διψήφια) έχει προσφέρει στη δημόσια τηλεόραση κάτι πολύ πιο σημαντικό.

Την έξωθεν καλή μαρτυρία, ότι επιτρέπει τη σάτιρα σε αντίθεση με τα άλλα ιδιωτικά κανάλια και δεν επεμβαίνει ακόμα και όταν στο στόχαστρο του «Μήτσι» μπαίνουν πρόσωπα της ΕΡΤ και της κυβέρνησης και το γεγονός ότι είναι η πρώτη εκπομπή μετά από πολλά χρόνια για την οποία ακούγονται μόνο θετικά σχόλια.

Η απρόσμενη επιτυχία της εκπομπής του Γιώργου Μητσικώστα όπως ήταν λογικό δεν άφησε ασυγκίνητους τους ανθρώπους των ιδιωτικών καναλιών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dailymedia 3 κανάλια έχουν δείξει ενδιαφέρον για το Mitsi Show ενόψει της νέας τηλεοπτικής σεζόν.

Το πρώτο είναι το Extra Channel του Φίλιππου Βρυώνη το οποίο φιλοδοξεί να γίνει το νέο «Ε» και ο ιδιοκτήτης του θεωρεί ότι ο Μητσικώστας θα ήταν ο ιδανικός κράχτης.

Το συγκεκριμένο κανάλι είναι και αυτό που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες καθώς δύσκολα ο Μητσικώστας θα αποφάσιζε να αφήσει την ΕΡΤ για ένα κανάλι χαμηλότερου βεληνεκούς, ακόμα και αν τα οικονομικά δεδομένα ήταν πολύ καλύτερα.

Η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στους άλλους δυο σταθμούς. Πρόκειται για 2 από τα μεγαλύτερα κανάλια της χώρας, που θα είναι στις τηλεοπτικές άδειες. Το πρώτο αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει σατιρική εκπομπή για πρώτη φορά μετά από χρόνια. Το δεύτερο μόλις απέκτησε, όμως στο πλάνο του είναι η προσθήκη μιας ακόμα σατιρικής εκπομπής για τη Late Night ζώνη του.

Και τα δυο κανάλια θεωρούν ότι ο Μητσικώστας θα ήταν ιδανική προσθήκη καθώς μια εκπομπή που καταφέρνει σε ένα τέταρτο (παίρνοντας lead in 1,5%) να κάνει 10% στο 15-34 και πάνω από 15% στο αντρικό κοινό στην ΕΡΤ, εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τι νούμερα μπορεί να κάνει σε ένα πιο μεγάλο κανάλι.

Ο Μάρτης λοιπόν θεωρείται ο μήνας της κρίσης για το μέλλον του Μητσικώστα. Αν ο γνωστός μίμος κατορθώσει να διατηρήσει το περιεχόμενο της εκπομπής σε υψηλά επίπεδα και δεν επέλθει η φυσιολογική κόπωση από το καθημερινό, τότε είναι δεδομένο ότι το φιλολογικό αυτή τη στιγμή ενδιαφέρον των δυο καναλιών θα πάρει σάρκα και οστά και θα γίνει συγκεκριμένη πρόταση την οποία πολύ δύσκολα θα αρνηθεί ο Μητσικώστας.

Αν όμως η εκπομπή χάσει τη δυναμική που έχει αυτή τη στιγμή και δείξει ότι ήταν μια φωτοβολίδα, που έκανε ένα «μπαμ» λόγω της επιστροφής του «Μήτσι» μετά από χρόνια και έσβησε, τότε οι προτάσεις θα παραμείνουν στο συρτάρι των διευθυντών προγραμμάτων και το φλερτ θα τελειώσει άδοξα. Σε κάθε περίπτωση ο Μάρτης θα είναι ο μήνας των εξελίξεων. Είτε θετικών, είτε αρνητικών…

Πηγή: dailymedia.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ