Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πως εξασφαλίζεται η ειρήνη και η δημοκρατία;

Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει ούτε από κατευνασμό, ούτε από ηθική, ούτε από ψύχραιμη στάση, ούτε από διεθνές δίκαιο. Ένα πράγμα καταλαβαίνει: ο φόβος ότι θα έχει σοβαρές απώλειες. Αν έχει αυτό το φόβο, τότε σε σέβεται και έχεις ειρήνη. Αν δεν έχει αυτό το φόβο τότε σε προκαλεί συνεχώς, σε εξευτελίζει, δοκιμάζει τα όριά σου και όταν κρίνει ότι η συγκυρία είναι κατάλληλη, τότε έχεις πόλεμο ! 


Συνεπώς τα κόμματα των ψευτών, των εθνομηδενιστών, των μιζαδόρων, των ανίκανων και των αναξιόπιστων, που όλοι μαζί έχουν φέρει τη χώρα σε κατάσταση οικονομικής και ηθικής χρεοκοπίας, έχουν μπροστά τους μία άμεση πρόκληση. Να σοβαρευτούν, να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να βοηθήσουν τη στρατιωτική ηγεσία να ετοιμάσει τις ένοπλες δυνάμεις για πόλεμο ! Επιπλέον, να συμφωνήσουν και για την επικράτηση της δικαιοσύνης και της νομιμότητας στο εσωτερικό της χώρας. Όταν ο εχθρός δεν σε φοβάται, δεν έχεις ειρήνη! Επίσης, αν δεν έχεις δικαιοσύνη και προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών, δεν έχεις δημοκρατία ! 

Οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να είναι έτοιμες από πλευράς εξοπλισμού και εκπαίδευσης ώστε να μπορούν να δώσουν στον εχθρό ταχύτατα και ισχυρά πλήγματα κατά συγκεκριμένων ζωτικών στόχων. Ξυπνήστε εσείς οι κυβερνώντες, γιατί σε λίγο θα φορέσετε φέσι ! Έχει ελλείψεις το πυροβολικό; Αγοράστε κανόνια άμεσα ! Πάρτε και F-35 με ευκολίες πληρωμής και πυραύλους, και ό,τι χρειάζεται. Διαπραγματευτείτε και με τους Αμερικανούς, αφού θέλουν να έχουν βάσεις, τότε να δώσουν και μεγαλύτερη ενίσχυση στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. 
Εξηγείστε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι πρέπει να ενισχύσουν με εξοπλισμό την άμυνα της Ελλάδας, επειδή είναι σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρειάζονται στρατιωτικές συμμαχίες με όποιον εχθρεύεται την Τουρκία (πχ Αίγυπτος, Ισραήλ). Αν η Τουρκία αντιληφθεί ότι σε περίπτωση σύρραξης θα υποστεί αποφασιστικά πλήγματα, τότε θα έχουμε ειρήνη. Ο Τούρκος γίνεται “φίλος” μόνο όταν φοβάται την άμυνά σου ! Επιπλέον αν τα κόμματα έχουν μεταξύ τους συνεννόηση τουλάχιστον για τα εθνικά θέματα, την θωράκιση της δικαιοσύνης, την κατάργηση της ατιμωρησίας των πολιτικών και τη διασφάλιση της εσωτερικής νομιμότητας και της ασφάλειας των πολιτών, τότε θα έχουμε και Δημοκρατία !

Γεώργιος Χατζηαθανασίου
Ιατρός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 «Μείνε μακριά από το παιδί μου», ουρλιάζει έξαλλη η Ηλέκτρα στον Παύλο. Ο Νάσος έχει...