Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Διπλό αυστηρό μήνυμα Καμμένου για στρατιωτικούς και όρο «Μακεδονία»

Εγώ χαράσσω τη στρατηγική του υπουργείου Άμυνας όσον αφορά τους χειρισμούς στο θέμα των δύο στρατιωτικών, ξεκαθάρισε σε υψηλούς τόνους ο Πάνος Καμμένος στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, μεταξύ αυτών και ο Φώτης Κουβέλης. Παράλληλα, όσον αφορά το ονοματολογικό των Σκοπίων, ήταν σαφής: «Θα εμποδίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο τη χρήση του όρου Μακεδονία για τα Σκόπια», αποφεύγοντας να διευκρινίσει αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιλέξουν ακόμη και να ρίξουν την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Άμυνας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, μίλησε πάλι για «ομηρία» των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ένας χαρακτηρισμός στον οποίο είναι αντίθετος ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

«Ο κ. Κουβέλης έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και στο πλαίσιο αυτό συνεργαζόμαστε άψογα», τόνισε.

«Στο θέμα των στρατιωτικών, εγώ χαράζω τη στρατηγική. Όταν μίλησα για ομηρία, γνώριζα ακριβώς τι γινόταν. Και ο Μητσοτάκης μίλησε για ομηρία. Η επιλογή να θέσω θεσμικά το θέμα από την πρώτη στιγμή, ήταν αυτή που μπορεί να οδηγήσει σε άμεση απελευθέρωση των ομήρων. Είναι όμηροι γιατί βρίσκονται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για ένα παράπτωμα, σαν αυτά που συμβαίνουν συχνά στα σύνορα και λύνονται επί τόπου και χωρίς να υπάρχει ακόμη κατηγορητήριο. Έχω επιβεβαιωθεί για την «ομηρία» τους», υπογράμμισε.

«Είναι Ευρωπαίοι στρατιωτικοί, φυλάνε και τα ευρωπαϊκά σύνορα. Τα 3 δισ. που πήρε ο Ερντογάν τα πήρε γιατί υπήρξε συμφωνία με ΕΕ για την μετανάστευση. Είναι και νατοϊκοί στρατιωτικοί. Εγώ τη χαράζω τη στρατηγική σε πλήρη συνεννόηση με πρωθυπουργό. Ο καθένας μπορεί να κάνει τα δικά τους σχόλια, λυπάμαι που έχω επιβεβαιωθεί. Η παρέμβαση του Γιουνκέρ θα οδηγήσει στην απελευθέρωσή τους πριν από το Πάσχα. Εάν η Τουρκία είναι ειλικρινής και θέλει να επιλέξει ευρωπαϊκό δρόμο, δεν μπορεί να κρατεί τους στρατιωτικούς για ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, ξεκαθάρισε: «Θα εμποδίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο τη χρήση του όρου Μακεδονία για τα Σκόπια. Θα μπλοκάρουμε την ονοματοδοσία του κράτους των Σκοπίων με τον όρο «Μακεδονία».

«Δεν αποδεχόμαστε κανένα παράγωγο του όρου Μακεδονία. Είναι αδύνατον να γίνει αλλαγή του Συντάγματος στα Σκόπια. Πρέπει πρώτα να δεχτούν την πρόταση της κυβέρνησης για αλλαγή του Συντάγματος. Για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουν εκλογές. Τότε μόνο θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή και θα πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε ως ΑΝΕΛ. Δεν θα ψηφίσουμε τίποτα με τον όρο Μακεδονία».

Σχολιάζοντας τις διαφωνίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, είπε: «Είμαστε διαφορετικά κόμματα, έχουμε διαφορετικές απόψεις και στα εθνικά θέματα. Πολλές φορές έχουμε διαφορετικές θέσεις και σε οικονομικά θέματα. Υπάρχουν διαφωνίες σε προσωπικό επίπεδο. Θυμάμαι τις σφαγές που γίνονταν στη ΝΔ και τα χαστούκια υπουργών από συζύγους προέδρων».

«Ενόχλησε τους Τούρκους που κατέθεσα στεφάνι στα Ίμια. Δεν έχουν τη δύναμη να με παρεμποδίσουν. Θα το ξανακάνω με οποιοδήποτε τρόπο», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καμμένος διαψεύδει τουρκικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι Τούρκοι χάκερ επιτέθηκαν στο σάιτ του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας: “Δεν έγινε καμία κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Έχουν προσπαθήσει πολλές φορές και έχουν αποτύχει».

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ