Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατερίνα Στεφανίδη: “Υπάρχει πίεση, αλλά είμαι έτοιμη…”

Πανέτοιμη σωματικά και ψυχικά για την κατάκτηση και αυτής της κορυφής δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μιλώντας στο www.protothema.gr. Μετράει 19 σερί νίκες στους αγώνες που έχει δώσει, έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε όλες τις διοργανώσεις εκτός από το παγκόσμιο κλειστό στίβου (κατόρθωμα που είχε πετύχει μόνο η μεγάλη Γελένα Ισινμπάγεβα), αλλά η Κατερίνα Στεφανίδη δηλώνει στο www.protothema.gr πανέτοιμη να φορέσει κι αυτό το χρυσό μετάλλιο κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες.

-Είσαι στην κατάσταση που θα επιθυμούσες να βρίσκεσαι λίγο πριν το παγκόσμιο;
«Ναι, ναι.. Αν και ξεκίνησα με πρόβλημα τενοντίτιδας που μου παρουσιάστηκε στον πρώτο μου αγώνα στη Νέα Υόρκη, ο οποίος επιδεινώθηκε γιατί έδωσα τέσσερις αγώνες σε 2 εβδομάδες, όμως όταν γυρίσαμε στην Ελλάδα έγινε σωστή αποκατάσταση και στον τελευταίο αγώνα στην Γλασκόβη δεν πόνεσα καθόλου. Στην Γλασκόβη βέβαια άλλαξα κοντάρια και δεν ήμουν ψυχολογικά έτοιμη, αλλά τώρα νομίζω ότι είμαστε και ψυχικά και σωματικά εκεί που έπρεπε να είμαστε».

Υπάρχει πλέον μεγαλύτερη πίεση σε εσένα μετά τις μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων ετών;
«Εχω λίγη πίεση καθώς μπήκαμε στην τελική ευθεία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλλά κάτω από αυτή την πίεση, κάνω το καλύτερο που μπορώ. Σε κάθε αγώνα πάω για το μετάλλιο και δεν κοιτάω τις άλλες αθλήτριες. Εγώ κάνω αυτό που μπορώ και στόχο έχω να ανέβω στο βάθρο. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος κι αφού ανέβω στο βάθρο μετά κοιτάω και για το χρυσό μετάλλιο, ανάλογα πάντα με τις συνθήκες του αγώνα.»

-Που πιστεύεις ότι θα κριθεί το χρυσό μετάλλιο;
«Εγώ πιστεύω ότι με 4.85 είσαι στα μετάλλια και αν το περάσεις μάλιστα με την πρώτη τότε είσαι το φαβορί για το χρυσό. Προσωπικά θεωρώ πως αυτή τη στιγμή μόνο εγώ και η Ρωσίδα Σιντόροβα μπορούμε να περάσουμε τα 4.90 σ’ αυτό το διάδρομο».

-Τι ιδιαίτερο έχει αυτός ο διάδρομος, επειδή είναι κάτι που ανέφερες και στην συνέντευξη Τύπου;
«Έχουμε κι οι δύο λίγο καλύτερο τρέξιμο και μας βοηθάει αρκετά ο υπερυψωμένος διάδρομος. Κι οι 4 που διεκδικούμε τα μετάλλια (οι άλλες δύο είναι οι Αμερικανίδες Μόρις, Ναγκότ) όλες είμαστε αρκετά γρήγορες κι αυτό επίσης μας βοηθάει ακόμη περισσότερο. Από κει και πέρα εγώ ξέρω ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό και φυσικά δεν μπορώ να ελέγξω αν μια από τα άλλα κορίτσια κάνει την εμφάνιση της ζωής της».

-Στον τελικό των ανδρών τι πιστεύεις ότι θα συμβεί και τι βλέπεις να πετυχαίνουν οι Φιλιππίδης, Καραλής.
Στους άνδρες πιστεύω ότι δύο αθλητές θα ξεπεράσουν τα 5.88, 5.90. Ο Κώστας (Φιλιππίδης) είναι ένας αθλητής που τον ξέρουμε και πάντα κάνει αυτό που μπορεί, είναι σταθερός, κι αυτό περιμένουμε να δούμε. Ο Εμμανουήλ (Καραλής) είναι μικρός και αυτή είναι η πρώτη του εμφάνιση σε παγκόσμιο κλειστού. Έρχεται όμως με μεγάλη αυτοπεποίθηση και θεωρώ ότι θα τα πάει καλά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 145-146

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 145-146 Επεισόδιο 145 Ο τραυματισμός της Αμαλίας...