Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πώς «είδαν» τα ξένα ΜΜΕ τον ανασχηματισμό Τσίπρα

Ο 62χρονος Μουζάλας, γυναικολόγος στο επάγγελμα, ήταν ο πρώτος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Ελλάδα.Τ ο χαρτοφυλάκιο δημιουργήθηκε στον απόηχο της κρίσης κατά την οποία ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έφτασαν στην Ευρώπη το 2015 και στις αρχές του 2016 μέσω των ελληνικών νησιών από την Τουρκία.

«Ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος πρόσφατα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά σημάδια κόπωσης, είχε επανειλημμένως επικρίνει ορισμένες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αρνήθηκαν να μοιραστούν το βάρος της μετανάστευσης», τονίζει το επίμαχο δημοσίευμα.
Επίσης κάνει αναφορά στο νέο υφυπουργό Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, έναν «βετεράνο της Αριστεράς», όπως τον χαρακτηρίζει, ο οποίος μετά τη δημιουργία του κόμματός του κατά την έναρξη της κρίσης το 2010, είχε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του αριστερού κόμματος που ανέβηκε στην εξουσία μετά τις εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ο ανασχηματισμός έρχεται μετά την απομάκρυνση του ζεύγους Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση, προσθέτει το δημοσίευμα.
«Με τον ανασχηματισμό, πάντως, δεν αλλάζουν, τα βασικά χαρτοφυλάκια: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθηνών και Βρυξελλών διατηρεί το χαρτοφυλάκιο Οικονομικών και ο Πάνος Καμμένος, ηγέτης του κόμματος των ΑΝΕΛ παραμένει υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Πρόκειται για τον δεύτερο ανασχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα,μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Τον Νοέμβριο του 2016, ο πρωθυπουργός είχε προβεί σε περιορισμένο ανασχηματισμό βάζοντας στην κυβέρνηση τον Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Την ίδια ώρα, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης-ΝΔ-προηγείται με εννέα μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ