Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Και ξαφνικά κόντρα Φώφης-Σταύρου λόγω… Τσίπρα -Καρφιά-δηλητήριο

Κόντρα ξέσπασε μέσω twitter ανάμεσα στον Σταύρο Θεοδωράκη και την Φώφη Γεννηματά με αφορμή την πρόσκληση που δέχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν την πρότασή του για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Μια πρόταση που ορισμένοι ερμηνεύουν σαν προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να βρεί στηρίγματα στην αντιπολίτευση για το όνομα των Σκοπίων αφού ο Καμμένος δηλώνει ανυποχώρητος.

Και όλα αυτά λίγα 24ωρα πρίν ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής: Την Κυριακή ορίζονται οι σύνεδροι ενώ την επόμενη Παρασκευή ξεκινά το Συνέδριο που θα εκλέξει ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής.

Πρώτα «χτύπησε» η Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για επικοινωνιακά παιχνίδια και καρφώνοντας τον Σταύρο Θεοδωράκη.

«Για το Κίνημα Αλλαγής άλλο ζήτημα είναι η ανάγκη Εθνικής Συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά θέματα και άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ. Τσίπρα. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι!» αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter λίγη ώρα μετά την πρωτοβουλία Τσίπρα να τηλεφωνήσει στον Σταύρο Θεοδωράκη και να του ζητήσει να συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρότασή του να συσταθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Το μήνυμα της επικεφαλής της ΔΗΣΥ ήταν κάτι παραπάνω από σαφές. Εγκαλούσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι «ρίχνει νερό» στο μύλο των επικοινωνιακών παιχνιδιών του Αλέξη Τσίπρα.

Η απάντηση Θεοδωράκη

Λίγη ώρα αργότερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης «σήκωσε το γάντι» που του πέταξε η Φ. Γεννηματά και μάλιστα με το ίδιο μέσο – το twitter.

Εγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Το είπα στη Βουλή, το επαναλαμβάνω και σήμερα για να γίνει κατανοητό κι απ’ αυτούς που δεν το κατάλαβαν. Οι ώριμοι αντίπαλοι αντιπαρατίθενται και συνυπάρχουν. Και ειδικά στα πατριωτικά θέματα αντιπαρατιθέμεθα με στόχο τη συνεννόηση και όχι την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων».

Το μήνυμα του επικεφαλής του Ποταμιού εξίσου σαφές και ελαφρώς ειρωνικό «για εκείνους που δεν το κατάλαβαν». Εγκαλεί την Φώφη Γεννηματά για ανώριμη πολιτική και για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία

Το ξαφνικό «φλερτ» Τσίπρα-Θεοδωράκη, με αφορμή το ραντεβού τους για τα εθνικά θέματα, έπεσε στο νεοσύστατο Κίνημα Αλλαγής ως «κεραυνός εν αιθρία». Ή μήπως όχι;

Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις Γεννηματά-Θεοδωράκη έχουν περάσει από σαράντα κύματα. Ο επικεφαλής του Ποταμιού μέχρι πριν από μερικούς μήνες δεν είχε καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για την ενιαία Κεντροαριστερά, γεγονός που καυτηρίαζαν στη Χ. Τρικούπη επιρρίπτοντας την ευθύνη στον Στ. Θεοδωράκη. Ωστόσο, οι πάγοι έλιωσαν, Φώφη και Σταύρος συναντήθηκαν, τα βρήκαν και συμφώνησαν να συμπλεύσουν. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που οι έτεροι ανθυποψήφιοί τους για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τους κατηγορούσαν στα debate για «κρυφές» συμφωνίες ερήμην τους, όπως για παράδειγμα ότι θα παραμείνουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗ.ΣΥ και του Ποταμιού μέχρι τις εκλογές.

Ο μήνας του… μέλιτος όμως φαίνεται ότι τελείωσε. Αφορμή στάθηκαν διαφωνίες σχετικά με τις διαδικασίες του συνεδρίου (εκλογή συνέδρων, ποσοστώσεις κλπ) και «χτύπησαν κόκκινο» με την αποδοχή από τον Στ. Θεοδωράκη της πρόσκλησης Τσίπρα να συζητήσουν το Σάββατο στο Μαξίμου για την πρόταση του Ποταμιού για την σύσταση εθνικού συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής.

Στη Χ. Τρικούπη «βράζουν».

«Ο,τι είχαμε να πούμε, το είπαμε δημοσίως με το tweet της προέδρου. Τα υπόλοιπα, τη Δευτέρα στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής» έλεγαν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, προϊδεάζοντας για «θερμή» συνεδρίαση.

Σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα, η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Εσύ τι καταλαβαίνεις από την ανακοίνωση, ότι δεν υπάρχει;».

Στο ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση να διαρραγεί το εγχείρημα μία εβδομάδα πριν το συνέδριο, κομματικές πηγές απαντούσαν: «Εμείς πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε μέχρι εκεί». Οι δύο ηγέτες δεν έχουν συνομιλήσει ακόμη – αν και κάποιοι έλεγαν ότι επρόκειτο να μιλήσουν τηλεφωνικά σήμερα – και αρκέστηκαν σε «αψιμαχίες» μέσω twitter.

Πηγή:iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ