Τρεις μήνες φυλακή με τριετή αναστολή και 1.500 ευρώ πρόστιμο επέβαλε στο αυτόφωτο μονομελές δικαστήριο, στον 40χρονοΤούρκο ο οποίος τα ξημερώματα της Τρίτης πέρασε τα σύνορα της Τουρκίας και εισήλθε στο ελληνικό έδαφος υπό εμφανή επήρεια μέθης, όπως διαβάζουμε στο newspost.gr. Σε βάρος του έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης, με πληροφορίες να τον θέλουν να ζητάει άσυλο για παραμονή στην Ελλάδα.

Ο 40χρονος κατάφερε να περάσει τα σύνορα αν και έγινε αντιληπτός από στρατιώτες της Τουρκία οι οποίοι και πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Μαζί του επιχείρησαν να μπουν στο έδαφος της χώρας μας ακόμη τρία άτομα, οι οποίοι όμως συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιώτες. Μόλις μπήκε στο ελληνικό έδαφος συνελήφθη από αστυνομικούς οι οποίοι τον οδήγησαν άμεσα στο αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδας.

Ο άνδρας, υδραυλικός στο επάγγελμα, δεν μπορούσε για ώρες να καταθέσεις, καθώς δεν είχε επαφή με το περιβάλλον γύρω του, λόγω της επήρειας του αλκοόλ. Είναι Τούρκος Κουρδικής καταγωγής με μόνιμο τόπο κατοικίας τα Άδανα. Στην κατοχή του βρέθηκε διαβατήριο αλλά όχι βίζα. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται οι Ελληνικές αρχές να εξετάσουν την υπόθεσή του και να αποφασίσουν για το αν θα παραμείνει στην Ελλάδα ή αν θα επιστρέψει στην Τουρκία.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top