Ο δήμος Ρεθύμνης εντάσσεται στις δράσεις της Εθνικής Συμμαχίας για την Ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και της Εργασίας στην Ελλάδα μέσω πρωτοβουλιών του Grow Greek Tourism Online της Google, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στόχος του δήμου είναι να ενισχυθούν οι προσπάθειες του για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Κρήτη όλον τον χρόνο, μέσω της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων για τις τοπικές επιχειρήσεις και της ψηφιακής ανάδειξης του πολιτισμού.

Για τον σκοπό του προγράμματος, η Google, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, αναλαμβάνει τη δωρεάν εκπαίδευση των τοπικών επιχειρήσεων σε ψηφιακές δεξιότητες και εργαλεία για την ενίσχυση της διαδικτυακής τους παρουσίας


Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εξατομικευμένα σεμινάρια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις από ομάδα 5 ειδικών συμβούλων (Online Advisors) του προγράμματος Grow Greek Tourism Online που έχουν εγκατασταθεί στην Κρήτη προκειμένου να υποστηρίξουν τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού.

Ειδικοί σύμβουλοι (οnline advisors), μεταξύ άλλων θα προσφέρουν θα εκπαιδεύουν και θα βοηθούν τις επιχειρήσεις να καταχωρίσουν όλες τις σημαντικές πληροφορίες επικοινωνίας στους χάρτες και τη μηχανή. Θα παρέχουν επιπρόσθετα στις επιχειρήσεις τη δωρεάν δημιουργία μίας εικονικής περιήγησης 360 μοιρών, η οποία θα φιλοξενείται στην πλατφόρμα Google Street View και θα επιτρέπει στους δυνητικούς επισκέπτες των επιχειρήσεων να περιηγηθούν στο εσωτερικό τους πριν ακόμα φτάσουν στο νησί.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Πέπη Μπιρλιράκη, αρμόδια αντιδήμαρχο Τουρισμού στον δήμο Ρεθύμνου, έχει γίνει η συμφωνία με τους ειδικούς συμβούλους οι οποίοι προγραμματίζουν τον Απρίλιο να ξεκινήσουν με τις τουριστικές επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές πέραν της καλοκαιρινής σεζόν.

Για τον λόγο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να εγγραφούν μέσω της σελίδας g.co/greektourism/crete, καθώς και να επικοινωνήσουν με το crete@ggto.gr για τυχόν επιπλέον πληροφορίες

.zougla.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top